cukormentes - gluténmentes - tojásmentes - laktózmentes - IR barát

Hozzávalók (25 darab)


- 350 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 150 g mandulaliszt
- 100 g darált dió
- 1 tk. sütőpor
- 120 g eritrit
- 60 g xilit
- 250 g laktózmentes vaj
- 3 ek. laktózmentes tejföl 
- víz
- 1 tk.cukormentes lekvár
- 100 g cukormentes étcsokoládé 
- 50 g laktózmentes vaj

 

Elkészítés


A liszteket kimérjük és összekeverjük a darált dióval, sütőporral az eritrittel, ill. a xilittel. Ezt követően hozzáadjuk a tejfölt és a kockára vágott szobahőmérsékletű vajat, majd alaposan összedolgozzuk őket. Ha nem áll össze a tészta, akkor kevés vizet adhatunk hozzá. Amikor elkészült kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni, majd az idő elteltével lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát. Közepes méretű korong szaggatóval 50 db formát készítünk.

 

Előmelegített sütőben 150°C-on kb. 20-25 percig sütjük az ischler alapjait, majd ha elkészült hagyjuk kicsit kihűlni őket. Ezt követően tetszőleges ízű 1-1 teáskanálnyi cukormentes lekvárral, párosával összeragasztjuk a korongokat.

Végül gőz felett megolvasztjuk a csokoládét vajjal és az ischlereket (félig) belemártogatjuk a csoki mázba. 

 

Tápanyagtartalom (1 db) 

  • Energia: 223 kcal
  • Fehérje: 6 g
  • Zsír: 15 g
  • Szénhidrát: 16 g

Téma szakértői

Czakó Bettina

Czakó Bettina

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc, sportdietetikus

Bejelentkezés
Beretvás Eszter

Beretvás Eszter

dietetikus

Bejelentkezés
Szarka Dorottya

Szarka Dorottya

dietetikus

Bejelentkezés

Kapcsolódó oldalak