Dietetikus házhoz megy

Dietetikus házhoz megy

Módosítva: 2023.03.01

Gondolt már arra, hogy egy elméleti dietetikai konzultáció helyett, milyen jó lenne a saját otthonában vagy a kedvenc boltjában egy szakértő segítségével válogatni az alapanyagok között? Hogy milyen extra praktikák és tanácsok segíthetik a mindennapi vásárlások során? A Cukorbetegközpont dietetikusai a páciensek érdekét szem előtt tartva alakították ki a Dietetikus házhoz megy szolgáltatást, amely az első dietetikai konzultáció után vehető igénybe.

Mit tartalmaz a szolgáltatás?

  • Dietetikusunk 3 órát tölt el Önnel egy előre megbeszélt időpontban Budapest területén belül.
  • Ekkor átnézik konyhájának, hűtőjének, kamrájának a tartalmát, és egyeztetik mi illik bele az étrendjébe, milyen egyéb alapanyagokat érdemes beszerezni, hogyan tároljon ételeket.
  • Az idő akár közös bevásárlásra is fordítható egy előre megbeszélt üzletben, ahol az alapanyag választási szempontokat lehet a gyakorlatban is begyakorolni.
  • Utólag mindenről írásos összefoglaló készül, így segítve a hétköznapi rutin kialakítását.

Kinek javasolt a szolgáltatás?

  • Akinek meg kell fognia, látnia kell azokat az ételeket, amiket aztán az étkezésébe érdemes beillesztenie.
  • Aki teljes szakmai felügyeletet szeretne étkezése kialakítása során.
  • Akinek könnyít a megfelelő étkezés tartásán a termékek végignézése szakemberrel.

Téma szakértői

Drégely Anikó

Drégely Anikó

sportdietetikus
Ressely-Szarvas Veronika

Ressely-Szarvas Veronika

dietetikus
Varga Dóra

Varga Dóra

vezető dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember MSC

Hírek

Folyton fáradt? Cukorbetegség tünete is lehet!

Folyton fáradt? Cukorbetegség tünete is lehet!

A cukorbetegség gyakran lappangva alakul ki, ám előfordulhat, hogy hétköznapi tünetek jelzik a bajt, csak sokan nem vesznek róluk tudomást. Ilyen például a fokozott fáradékonyság, melyet igen sok cukorbeteg tapasztal (még a diagnózis felállítása előtt is), így érdemes rá odafigyelni, és nem feltétlen a jól ismert tavaszi fáradtságnak betudni. Hogy miért okoz ilyen tünetet a diabétesz, és hogy miként lehet energikusabbá válni, azt dr. Porochnavecz Mariettától, a Cukorbetegközpont diabetológusától kérdeztük meg.  

További részletek
Glikémiás index: Hogy lassítható, illetve gyorsítható a szénhidrátok felszívódása?

Glikémiás index: Hogy lassítható, illetve gyorsítható a szénhidrátok felszívódása?

A cukorbetegek diétájában igen lényeges szerepet kap a glikémiás index figyelése, hiszen nem mindegy, hogy mikor, milyen gyorsan felszívódó szénhidráttartalmú ételeket fogyasztanak. Azonban a helyzet sokszor nem egyszerű, hiszen bizonyos elkészítési módok, illetve hozzávalók lassíthatják és növelhetik is az teljes fogás szénhidrát tartalmának felszívódását. A témában Vajdovich Dorottyát, a Cukorbetegközpont dietetikusát kérdeztük.

További részletek
Gyakran hipózik? Ezeket tegye!

Gyakran hipózik? Ezeket tegye!

A hipoglikémia - “hipózás” egy viszonylag gyakran előforduló állapot a cukorbetegeknél, melynek során a vércukorszint a normál tartomány alá kerül. Ez nem csak kellemetlen tüneteket okozhat, de igen veszélyes is. Hogy miként lehet elkerülni, illetve csökkenteni fellépésének az esélyét, azt dr. Polyák Annamáriától, a Cukorbetegközpont diabetológusától kérdeztük meg.  

További részletek

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!