Dietetikus házhoz megy

Dietetikus házhoz megy

Módosítva: 2023.03.01

Gondolt már arra, hogy egy elméleti dietetikai konzultáció helyett, milyen jó lenne a saját otthonában vagy a kedvenc boltjában egy szakértő segítségével válogatni az alapanyagok között? Hogy milyen extra praktikák és tanácsok segíthetik a mindennapi vásárlások során? A Cukorbetegközpont dietetikusai a páciensek érdekét szem előtt tartva alakították ki a Dietetikus házhoz megy szolgáltatást, amely az első dietetikai konzultáció után vehető igénybe.

Mit tartalmaz a szolgáltatás?

  • Dietetikusunk 3 órát tölt el Önnel egy előre megbeszélt időpontban Budapest területén belül.
  • Ekkor átnézik konyhájának, hűtőjének, kamrájának a tartalmát, és egyeztetik mi illik bele az étrendjébe, milyen egyéb alapanyagokat érdemes beszerezni, hogyan tároljon ételeket.
  • Az idő akár közös bevásárlásra is fordítható egy előre megbeszélt üzletben, ahol az alapanyag választási szempontokat lehet a gyakorlatban is begyakorolni.
  • Utólag mindenről írásos összefoglaló készül, így segítve a hétköznapi rutin kialakítását.

Kinek javasolt a szolgáltatás?

  • Akinek meg kell fognia, látnia kell azokat az ételeket, amiket aztán az étkezésébe érdemes beillesztenie.
  • Aki teljes szakmai felügyeletet szeretne étkezése kialakítása során.
  • Akinek könnyít a megfelelő étkezés tartásán a termékek végignézése szakemberrel.

Téma szakértői

Varga Dóra

Varga Dóra

vezető dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember MSC
Drégely Anikó

Drégely Anikó

sportdietetikus
Vajdovich Dorottya

Vajdovich Dorottya

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc

Hírek

Terhességi diabéteszem van. Nagy súllyal fog születni a babám?

Terhességi diabéteszem van. Nagy súllyal fog születni a babám?

Amikor egy várandós édesanyáról kiderül, hogy terhességi cukorbetegsége van, aggódva teszi fel a kérdést, vajon nagy nem lesz-e túl nagy a baba súlya. Ilyenkor valóban gyakrabban merül fel a császármetszés és a szülés korai indításának lehetősége a magzat nagyobb súlya miatt. Megfelelő diétával és mozgással egyensúlyban tartott gesztációs diabétesz esetén a kismama és gyermeke egészségére is oda tudunk figyelni – hívja fel a figyelmet dr. Porochnavecz Marietta, a Cukorbetegközpont diabetológusa.

További részletek
Száraz száj és szomjúság? Ismerje fel a terhességi cukorbetegség jeleit!

Száraz száj és szomjúság? Ismerje fel a terhességi cukorbetegség jeleit!

Nem csak a túlsúllyal rendelkező és 40 feletti kismamák szembesülhetnek a terhességi diabétesszel, de akár azok is, akik korábban 4,5 kilónál nehezebb babának adtak életet. Ezen túl is ismert még néhány rizikófaktor, amelyeket fontos ismerni - ezekre hívta fel a figyelmet dr. Porochnavecz Marietta, a Cukorbetegközpont diabetológusa, a terhességi cukorbetegség specialistája.

 

További részletek
10+1 jel, ami cukorbetegségre figyelmeztethet

10+1 jel, ami cukorbetegségre figyelmeztethet

Szervezetünk mindig jelez a benne zajló változásokról, csak ezeket az üzeneteket nem mindig tudjuk értelmezni. Így van ez sokszor a cukorbetegség tüneteinél is, ezért prof. dr. Somogyi Anikó, a Cukorbetegközpont 1-es és 2-es típusú cukorbetegség specialistája most mutat 10+1 jelet, ami akár diabéteszre is figyelmeztethet!

További részletek

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a növekvő légúti megbetegedések száma miatt rendelőinkben újra kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!