Étrendi naplóelemzés

Étrendi naplóelemzés

Módosítva: 2023.03.03

A Cukorbetegközpont dietetikusai segítenek abban, hogy a megváltozott életmód mellé változatos ételek biztosítsák a mindennapi energiát. Az étkezési napló vezetése lehetőséget teremt a páciensek számára, hogy pontos képet kapjanak étkezési szokásaikról és átlássák az esetlegesen elkövetett hibákat.

Mit foglal magában a szolgáltatás?

  • 1 heti étrend pontos elemzését, jó gyakorlatokkal és javítandó területek megjelölésével.
  • Pontos ötleteket az étkezés javítása érdekében, konkrét alapanyagokkal, esetleg egyszerűbb receptekkel.
  • Hogyan kapja meg az étkezési napló kielemzését:
  • Dietetikai konzultáció során egyeztetik a dietetikussal mikor tudja Ön az étkezési naplót elkészíteni. Miután a napló dietetikusunkhoz került kb 2 héten belül elvégzi az elemzést dietetikusunk, a pontos határidő egyénileg kerül egyeztetésre.
  • Pdf formátumban kapja meg az étrendi napló elemzést a Prima Medica Ügyfélkapun keresztül.

Kinek javasolt?

  • Aki megerősítést szeretne a dietetikai konzultáción megbeszéltek után, hogy az étkezése rendben van a mindennapok forgatagában is.
  • Aki gyakorlati ötletek vár, hogy a megszokott étkezési szokásait hogyan tudná színesíteni, változatosabbá tenni.
  • Akinek a hétköznapokban változatos a napirendje, és minden verzióra szeretne megoldási javasolatot kérni dietetikustól.

Figyelem! Ezen szolgáltatás feltétele, egy első dietetikai konzultáción való részvétel.

Téma szakértői

Ressely-Szarvas Veronika

Ressely-Szarvas Veronika

dietetikus
Vajdovich Dorottya

Vajdovich Dorottya

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc
Drégely Anikó

Drégely Anikó

sportdietetikus

Hírek

Folyton fáradt? Cukorbetegség tünete is lehet!

Folyton fáradt? Cukorbetegség tünete is lehet!

A cukorbetegség gyakran lappangva alakul ki, ám előfordulhat, hogy hétköznapi tünetek jelzik a bajt, csak sokan nem vesznek róluk tudomást. Ilyen például a fokozott fáradékonyság, melyet igen sok cukorbeteg tapasztal (még a diagnózis felállítása előtt is), így érdemes rá odafigyelni, és nem feltétlen a jól ismert tavaszi fáradtságnak betudni. Hogy miért okoz ilyen tünetet a diabétesz, és hogy miként lehet energikusabbá válni, azt dr. Porochnavecz Mariettától, a Cukorbetegközpont diabetológusától kérdeztük meg.  

További részletek
Glikémiás index: Hogy lassítható, illetve gyorsítható a szénhidrátok felszívódása?

Glikémiás index: Hogy lassítható, illetve gyorsítható a szénhidrátok felszívódása?

A cukorbetegek diétájában igen lényeges szerepet kap a glikémiás index figyelése, hiszen nem mindegy, hogy mikor, milyen gyorsan felszívódó szénhidráttartalmú ételeket fogyasztanak. Azonban a helyzet sokszor nem egyszerű, hiszen bizonyos elkészítési módok, illetve hozzávalók lassíthatják és növelhetik is az teljes fogás szénhidrát tartalmának felszívódását. A témában Vajdovich Dorottyát, a Cukorbetegközpont dietetikusát kérdeztük.

További részletek
Gyakran hipózik? Ezeket tegye!

Gyakran hipózik? Ezeket tegye!

A hipoglikémia - “hipózás” egy viszonylag gyakran előforduló állapot a cukorbetegeknél, melynek során a vércukorszint a normál tartomány alá kerül. Ez nem csak kellemetlen tüneteket okozhat, de igen veszélyes is. Hogy miként lehet elkerülni, illetve csökkenteni fellépésének az esélyét, azt dr. Polyák Annamáriától, a Cukorbetegközpont diabetológusától kérdeztük meg.  

További részletek

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!