Étrendi naplóelemzés

Étrendi naplóelemzés

Módosítva: 2023.03.03

A Cukorbetegközpont dietetikusai segítenek abban, hogy a megváltozott életmód mellé változatos ételek biztosítsák a mindennapi energiát. Az étkezési napló vezetése lehetőséget teremt a páciensek számára, hogy pontos képet kapjanak étkezési szokásaikról és átlássák az esetlegesen elkövetett hibákat.

Mit foglal magában a szolgáltatás?

  • 1 heti étrend pontos elemzését, jó gyakorlatokkal és javítandó területek megjelölésével.
  • Pontos ötleteket az étkezés javítása érdekében, konkrét alapanyagokkal, esetleg egyszerűbb receptekkel.
  • Hogyan kapja meg az étkezési napló kielemzését:
  • Dietetikai konzultáció során egyeztetik a dietetikussal mikor tudja Ön az étkezési naplót elkészíteni. Miután a napló dietetikusunkhoz került kb 2 héten belül elvégzi az elemzést dietetikusunk, a pontos határidő egyénileg kerül egyeztetésre.
  • Pdf formátumban kapja meg az étrendi napló elemzést a Prima Medica Ügyfélkapun keresztül.

Kinek javasolt?

  • Aki megerősítést szeretne a dietetikai konzultáción megbeszéltek után, hogy az étkezése rendben van a mindennapok forgatagában is.
  • Aki gyakorlati ötletek vár, hogy a megszokott étkezési szokásait hogyan tudná színesíteni, változatosabbá tenni.
  • Akinek a hétköznapokban változatos a napirendje, és minden verzióra szeretne megoldási javasolatot kérni dietetikustól.

Figyelem! Ezen szolgáltatás feltétele, egy első dietetikai konzultáción való részvétel.

Téma szakértői

Drégely Anikó

Drégely Anikó

sportdietetikus
Vajdovich Dorottya

Vajdovich Dorottya

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc
Czakó Bettina

Czakó Bettina

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc, sportdietetikus

Hírek

10+1 jel, ami cukorbetegségre figyelmeztethet

10+1 jel, ami cukorbetegségre figyelmeztethet

Szervezetünk mindig jelez a benne zajló változásokról, csak ezeket az üzeneteket nem mindig tudjuk értelmezni. Így van ez sokszor a cukorbetegség tüneteinél is, ezért prof. dr. Somogyi Anikó, a Cukorbetegközpont 1-es és 2-es típusú cukorbetegség specialistája most mutat 10+1 jelet, ami akár diabéteszre is figyelmeztethet!

További részletek
Mit tud az orvosi méz, ami miatt kitűnő a fekélykezelésben?

Mit tud az orvosi méz, ami miatt kitűnő a fekélykezelésben?

A diabéteszes lábon kialakuló fekélyek, és végső soron az amputáció a cukorbetegeket fenyegető egyik legsúlyosabb következmény. A mézes fekélykezelés azonban a már kialakult sebek kezelésében is komoly javulást eredményezhet, így jelentősége nem csekély az állapotromlás megfékezésében. De vajon milyen tulajdonságai teszik ilyen hatékonnyá az orvosi mézet? Erre a kérdésre válaszolt dr. Medgyesy Gábor, a Cukorbetegközpont sebésze, a mézes fekélykezelés specialistája.

További részletek
A hamisított Ozempic injekciók veszélyesek lehetnek

A hamisított Ozempic injekciók veszélyesek lehetnek

Már eddig is hangos volt a sajtó azoktól az esetektől, amikor nem cukorbetegek olyan gyógyszerekkel próbáltak fogyni – elsősorban a Saxenda és Ozempic injekciókat alkalmazva -, amelyeket kifejezetten diabéteszeseknek fejlesztettek ki. Úgy tűnik azonban, hiába volt a figyelemkeltés az esetleges mellékhatásokról és a gyógyszerhiányról, az üzlet szintet lépett: ma már a hamisított Ozempic injekciók is jelen vannak a piacon. A veszélyekre dr. Porochnavecz Marietta, a Cukorbetegközpont diabetológusa hívta fel a figyelmet.

További részletek

Prima Medica Egészségközpontok

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

A felújítás ideje alatt a rendelők zavartalanul működnek!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok