Recept csomag

Recept csomag

Módosítva: 2023.03.01 10:13

Inzulinrezisztencia, elhízás, 2-es típusú cukorbetegség, prediabétesz... csak néhány állapot, amikor a helyes étrendnek döntő szerepe van az egészség megőrzésében, a betegség kezelésében. Egy szakértő dietetikus segít abban, hogy a megváltozott életmód mellé változatos ételek biztosítsák a mindennapi energiát.

Sokan elvesznek a diétás receptek forgatagában, nem tudják melyik valóban hasznos. Éppen ezért a Cukorbetegközpont dietetikusai a páciensek segítésére kialakították a személyre szabott recept kisokos szolgáltatást, amely az első dietetikai konzultáció után vehető igénybe.

Mit foglal magában a szolgáltatás?

  • 20 recept személyre szabva, pontos leírással összetevők, elkészítés tekintetében
  • dietetikussal előre egyeztetve lehetnek a receptek főételek, édességek, sós ropogrtanivalók, zöldségkrémek stb. (akár ezek kombinációja, vagy éppen egy-egy típus önállóan)

Kinek javasolt?

  • aki tudja elméletben milyen élelmiszereket kellene fogyasztania, de nem tudja mégsem finoman, változatosan ezeket elkészíteni
  • akinek segítséget ad konkrét receptek követése, ami az ő egészségi állapotához pontosan megfelel
  • aki szeretne a bolti termékek helyett inkább otthon készíteni recepteket, de a kísérletezés helyett már bevállt, tesztelt recepteket szeretne készhez kapni
  • akinek nincs szüksége egy teljes étrendre, csak inspirációra az étkezések tekintetében

Hogyan kapja meg a receptlistát?

  • Pdf formátumban kapja meg a recepteket a Prima Medica Ügyfélkapun keresztül
  • Dietetikai konzultáció során egyeztetik a dietetikussal mikorra tud a receptlista elkészülni
  • 1-2 héten belül jellemzően átadásra kerül a pontos recept csomag

Téma szakértői

Czakó Bettina

Czakó Bettina

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc, sportdietetikus
Varga Dóra

Varga Dóra

vezető dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember MSC
Imre Noémi

Imre Noémi

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc

Hírek

5 tipp a szakértőtől, hogy könnyebb legyen az inzulin beadása

5 tipp a szakértőtől, hogy könnyebb legyen az inzulin beadása

Az inzulin beadása ma már elsősorban előre töltött tollal (pennel) történik, ami könnyebben kezelhető és pontosabb adagolást tesz lehetővé, ugyanakkor időnként ennek az eszköznek a használata is fájdalommal járhat. Dr. Porochnavecz Marietta, a Cukorbetegközpont diabetológus, belgyógyász szakembere arra hívja fel a figyelmet, hogy néhány alapvető szabály betartásával a pen alkalmazása is zökkenőmentessé tehető.

További részletek
Mikor indokolt a koraterhességben végzett vércukorvizsgálat?

Mikor indokolt a koraterhességben végzett vércukorvizsgálat?

A terhesség alatt mért magas vércukorérték a magzatot és az anyát egyaránt veszélyezteti, amit a várandósság 24-28. hetében szűrnek a várandósgondozás során. Fokozott rizikó esetén azonban már koraterhességben is indokolt a terheléses cukorvizsgálat elvégzése. Hogy melyek ezek a rizikófaktorok (valószínűségi tényezők), arról Prof. Dr. Somogyi Anikó, diabetológus, endokrinológus, belgyógyász, lipidológus szakembert, a Cukorbetegközpont szakemberét kérdeztük.

További részletek
Erre figyeljen, ha metformint szed cukorbetegként

Erre figyeljen, ha metformint szed cukorbetegként

A metformin hatóanyag-tartalmú készítményeket 2-es típusú cukorbetegség, prediabétesz és inzulinrezisztencia esetén alkalmazzuk a cukorbetegek kezelése során – mondja dr. Porochnavecz Marietta, a Cukorbetegközpont diabetológusa, akit a gyógyszer szedésével kapcsolatos tudnivalókról kérdeztünk.

További részletek

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK