Recept csomag

Recept csomag

Módosítva: 2023.03.01

Inzulinrezisztencia, elhízás, 2-es típusú cukorbetegség, prediabétesz... csak néhány állapot, amikor a helyes étrendnek döntő szerepe van az egészség megőrzésében, a betegség kezelésében. Egy szakértő dietetikus segít abban, hogy a megváltozott életmód mellé változatos ételek biztosítsák a mindennapi energiát.

Sokan elvesznek a diétás receptek forgatagában, nem tudják melyik valóban hasznos. Éppen ezért a Cukorbetegközpont dietetikusai a páciensek segítésére kialakították a személyre szabott recept kisokos szolgáltatást, amely az első dietetikai konzultáció után vehető igénybe.

Mit foglal magában a szolgáltatás?

  • 20 recept személyre szabva, pontos leírással összetevők, elkészítés tekintetében
  • dietetikussal előre egyeztetve lehetnek a receptek főételek, édességek, sós ropogrtanivalók, zöldségkrémek stb. (akár ezek kombinációja, vagy éppen egy-egy típus önállóan)

Kinek javasolt?

  • aki tudja elméletben milyen élelmiszereket kellene fogyasztania, de nem tudja mégsem finoman, változatosan ezeket elkészíteni
  • akinek segítséget ad konkrét receptek követése, ami az ő egészségi állapotához pontosan megfelel
  • aki szeretne a bolti termékek helyett inkább otthon készíteni recepteket, de a kísérletezés helyett már bevállt, tesztelt recepteket szeretne készhez kapni
  • akinek nincs szüksége egy teljes étrendre, csak inspirációra az étkezések tekintetében

Hogyan kapja meg a receptlistát?

  • Pdf formátumban kapja meg a recepteket a Prima Medica Ügyfélkapun keresztül
  • Dietetikai konzultáció során egyeztetik a dietetikussal mikorra tud a receptlista elkészülni
  • 1-2 héten belül jellemzően átadásra kerül a pontos recept csomag

Téma szakértői

Varga Dóra

Varga Dóra

vezető dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember MSC
Vajdovich Dorottya

Vajdovich Dorottya

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc
Szkladányi - Szabó Lucia

Szkladányi - Szabó Lucia

holisztikus dietetikus

Hírek

A fahéj nem csodaszer, de fűszerként érdemes fogyasztaniuk a cukorbetegeknek is

A fahéj nem csodaszer, de fűszerként érdemes fogyasztaniuk a cukorbetegeknek is

Sok cukorbeteg már-már csodaszerként tekint a fahéjtartalmú étrend-kiegészítőkre, amelyek termékleírásai különféle egészségügyi előnyöket vagy gyógyhatást ígérnek az érintetteknek. Dr. Porochnavecz Marietta, a Cukorbetegközpont diabetológusa azonban óva inti a diabéteszes pácienseket attól, az orvosuk által beállított gyógyszerüket bármiféle étrend-kiegészítőre lecseréljék.

További részletek
Miért nem lehet beállítani a cukromat?

Miért nem lehet beállítani a cukromat?

Még az egészséges embereknél is kellemetlen tüneteket okoz a vércukorszint ingadozása, a cukorbetegeknél azonban előre jelzi a súlyos hipoglikémiás epizódok előfordulását, és a cukorbetegség korai szövődményeihez vezethet. Dr. Polyák Annamária, a Cukorbetegközpont endokrinológus, diabetológus szakembere szerint a vércukorszint ingadozásmentes beállítása rendkívül fontos, ám egyúttal nehéz feladat is lehet a cukorbeteg páciensek egy részénél. 

További részletek
Ezért ne használja az okosórákat vagy okosgyűrűket vércukormérésre!

Ezért ne használja az okosórákat vagy okosgyűrűket vércukormérésre!

Figyelmeztetést adott ki nemrégiben az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) a szúrás nélküli cukormérő okosórák és okosgyűrűk használatával kapcsolatban. Dr. Porochnavecz Marietta, a Cukorbetegközpont diabetológusa arra hívja fel a figyelmet, hogy a vércukormérő eszköznek nemcsak felhasználóbarátnak és kényelmesnek, de megbízhatónak és pontosnak is kell lennie.

További részletek

Prima Medica Egészségközpontok