Recept csomag

Recept csomag

Módosítva: 2023.03.01

Inzulinrezisztencia, elhízás, 2-es típusú cukorbetegség, prediabétesz... csak néhány állapot, amikor a helyes étrendnek döntő szerepe van az egészség megőrzésében, a betegség kezelésében. Egy szakértő dietetikus segít abban, hogy a megváltozott életmód mellé változatos ételek biztosítsák a mindennapi energiát.

Sokan elvesznek a diétás receptek forgatagában, nem tudják melyik valóban hasznos. Éppen ezért a Cukorbetegközpont dietetikusai a páciensek segítésére kialakították a személyre szabott recept kisokos szolgáltatást, amely az első dietetikai konzultáció után vehető igénybe.

Mit foglal magában a szolgáltatás?

  • 20 recept személyre szabva, pontos leírással összetevők, elkészítés tekintetében
  • dietetikussal előre egyeztetve lehetnek a receptek főételek, édességek, sós ropogrtanivalók, zöldségkrémek stb. (akár ezek kombinációja, vagy éppen egy-egy típus önállóan)

Kinek javasolt?

  • aki tudja elméletben milyen élelmiszereket kellene fogyasztania, de nem tudja mégsem finoman, változatosan ezeket elkészíteni
  • akinek segítséget ad konkrét receptek követése, ami az ő egészségi állapotához pontosan megfelel
  • aki szeretne a bolti termékek helyett inkább otthon készíteni recepteket, de a kísérletezés helyett már bevállt, tesztelt recepteket szeretne készhez kapni
  • akinek nincs szüksége egy teljes étrendre, csak inspirációra az étkezések tekintetében

Hogyan kapja meg a receptlistát?

  • Pdf formátumban kapja meg a recepteket a Prima Medica Ügyfélkapun keresztül
  • Dietetikai konzultáció során egyeztetik a dietetikussal mikorra tud a receptlista elkészülni
  • 1-2 héten belül jellemzően átadásra kerül a pontos recept csomag

Téma szakértői

Ressely-Szarvas Veronika

Ressely-Szarvas Veronika

dietetikus
Szkladányi - Szabó Lucia

Szkladányi - Szabó Lucia

holisztikus dietetikus
Vajdovich Dorottya

Vajdovich Dorottya

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc

Hírek

Folyton fáradt? Cukorbetegség tünete is lehet!

Folyton fáradt? Cukorbetegség tünete is lehet!

A cukorbetegség gyakran lappangva alakul ki, ám előfordulhat, hogy hétköznapi tünetek jelzik a bajt, csak sokan nem vesznek róluk tudomást. Ilyen például a fokozott fáradékonyság, melyet igen sok cukorbeteg tapasztal (még a diagnózis felállítása előtt is), így érdemes rá odafigyelni, és nem feltétlen a jól ismert tavaszi fáradtságnak betudni. Hogy miért okoz ilyen tünetet a diabétesz, és hogy miként lehet energikusabbá válni, azt dr. Porochnavecz Mariettától, a Cukorbetegközpont diabetológusától kérdeztük meg.  

További részletek
Glikémiás index: Hogy lassítható, illetve gyorsítható a szénhidrátok felszívódása?

Glikémiás index: Hogy lassítható, illetve gyorsítható a szénhidrátok felszívódása?

A cukorbetegek diétájában igen lényeges szerepet kap a glikémiás index figyelése, hiszen nem mindegy, hogy mikor, milyen gyorsan felszívódó szénhidráttartalmú ételeket fogyasztanak. Azonban a helyzet sokszor nem egyszerű, hiszen bizonyos elkészítési módok, illetve hozzávalók lassíthatják és növelhetik is az teljes fogás szénhidrát tartalmának felszívódását. A témában Vajdovich Dorottyát, a Cukorbetegközpont dietetikusát kérdeztük.

További részletek
Gyakran hipózik? Ezeket tegye!

Gyakran hipózik? Ezeket tegye!

A hipoglikémia - “hipózás” egy viszonylag gyakran előforduló állapot a cukorbetegeknél, melynek során a vércukorszint a normál tartomány alá kerül. Ez nem csak kellemetlen tüneteket okozhat, de igen veszélyes is. Hogy miként lehet elkerülni, illetve csökkenteni fellépésének az esélyét, azt dr. Polyák Annamáriától, a Cukorbetegközpont diabetológusától kérdeztük meg.  

További részletek

Prima Medica Egészségközpontok

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!