Orvos válaszol

Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Laboreredmények értékelése

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre!


Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat!További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés: Jónásné Veronika

Magas vérnyomásra 4 féle gyógyszert szedek,
240-es méréssel korházba is kerültem úgy, hogy
előtte az ügyeletes orvos több féle módon próbálta
levinni.
Mindig este emelkedik 1 órával az esti gyógyszer
bevétele után.
Vese és pajzsmirigy vizsgálatra még nem küldtek.
l7 éve élek vérnyomáscsökkentő gyógyszerrel.
Kérem, ha tudnak segíteni értesítsenek.
Köszönettel, Jónásné

Válasz:

Tisztelt Jónás Veronika!
Köszönjük megkeresését!
Továbbítottam levelét rendelőnkben a megfelelő szakemberhez.

Kérdés: robert

jó estét most néztem a hon lapjukon és látom hogy budapesten vannak az sajnos nekunk nagyon messze van a nagybátyámrol lenne szó de sajnos nagyon rossz az anyagi körülményük de azér nagyonszépen köszönöm válaszukat tisztelettel róbertmég 1 kérdés hol lehet ijen orvosi mézet venni?

Válasz:

Tisztelt Róbert!
Köszönöm válaszát !
Rendelőnkben az orvosi méz megvásárolható,árudánkban postai úton megrendelhető.
Üdvözlettel : Hegedűs Mónika
asszisztens

Kérdés: rácz robert

jónapot kivánok róbert vagyok a kérdésem pedig az lenne hogy nagyon eldurvult fekélyre is jó ez a z orvosi méz tehát ojan amiből fojik a viz meg nagyon csúnya lábszáron van de ugy néz ki a seb mintha nm lenne rajta bőr tulajdon képpen nincs is és a viz is folyik belőle cukorbeteg emberről van szó a láb nagyon dagadt és fekete szinű ami kifoljik belőle az ragad gondolom a cukortol és kellemetlen szagú előre is köszönöm válaszukat tisztelettel róbert

Válasz:

Tisztelt Róbert!

Köszönjük megkeresését!

Rendelőnkben egyénre ,sebtől függően különböző sebészeti,kötözési módszereket használunk.

Az Ön által leírtak alapján erősen szeptikus sebről van szó.

Tanácsom az lenne minél előbb forduljon orvoshoz.

Tapasztalataink alapján az orvosi méz szépen gyógyítja a sebet de megfelelő ellátás hiányában sajnos csodákra nem képes.

Nagyon fontos a cukorháztartás karbantartása,mivel ha magas a vércukor eredmény ,nem gyógyul a seb.

Viszont ha gyulladt a seb az felborítja a cukorháztartást.

Rendelőnkben Dr. Arnold Dénes sebész főorvos úr minden héten kedd délután rendel. Áraink a honlapon megtalálhatóak.

Felmérjük a seb állapotát,ellátjuk. Megtanítjuk az otthoni kötözésre,segítünk beszerezni az Önnek megfelelő kötszert.

Tanácsokat adunk ,a mielőbbi gyógyulás érdekében.

Lehetőség van rendelőnkben a rendszeres kötözésre is ha a páciens szeretné.Áraink a honlapon találhatóak.

Várjuk rendelésünkön.

Üdvözlettel:


Hegedűs Mónika
asszisztens

Kérdés: Tunde

Tisztelt doktornő és doktor úr szeretnem megkerdezni hogy elválalnáe edeszanyám lábszár fekejet mivel volt ermutete és csukorbeteg Nem gyogyul a szembe elég csúnya váladekozik kecsegbe vagyok esve szegitcsenek minnél hamarabb koszonom

Válasz:

Tisztelt Tünde!

Köszönjük megkeresését!

Rendelőnkben Dr. Arnold Dénes sebész főorvos úr minden héten kedd délután rendel előzetes bejelentkezés szükséges.

Áraink a cukorbeteg honlapon találhatóak (https://www.cukorbetegkozpont.hu/araink)

Minden páciensünket személyre szabottan a sebtől függően kezelünk,különböző technikákkal, módszerekkel,vizit keretében.

Megtanítjuk az otthoni seb kezelésre ,akár a hozzátartozót is.

Igény szerint lehetőség van rendelőnkben rendszeres sebkezelésre.Árak szintén a honlapunkon találhatóak

Segítünk beszerezni az Ön sebének megfelelő kötszereket.

Ellátjuk tanácsokkal, segítünk a mielőbbi gyógyulásban.

Várjuk rendelésünkön.

Üdvözlettel:


Hegedűs Mónika
asszisztens

Kérdés: Szabó Andrea

Szeretnék cukorterheléses vérvizsgálaton részt venni.
Köszönettel
Szabó Andrea

Válasz:

Tisztelt Szabó Andrea!
Köszönjük megkeresését!
Cukorterhelés vizsgálatot minden nap reggel 8-órától végzünk./hétvége és ünnepnap kivételével/
Előzetes bejelentkezés szükséges.
A vizsgálat 2-órát vesz igénybe .
Éhgyomri vérvétel.
Várjuk rendelőnkben.
Üdvözlettel:Hegedűs Mónika
asszisztens

Kérdés: Kovács Edit

Tisztelt Doktornő!
2 hete voltam vérvételen és a leleten az alábbi eltérések találhatóak: Vércukor 6,4. Húgysav 421. TG 2,22. HDL koleszterin 1,13. Koleszterin 6,96. A háziorvosom szigorú diétát javasolt és 3 hónap múlva ismét vérvétel. Segítsen legyen kedves, milyen típusú cukorbeteg vagyok? Ill. fülzúgás, sajtféléktől kiütés kapcsolódhat ehhez?
Előre is köszönöm válaszát! Edit

Válasz:

Kedves Edit !A küldött értékei mind magasabbak a normálisnál. Ahhoz, hogy cukorbetegség vagy inzulin rezisztencia megállapitáshoz vér ércukor terhelés és inzulin szint mérés elvégzését javasolom,. Ezektől az értékektől függnek a további teendők.

Üdvözlettel. dr Porochnaevcz Marietta

Kérdés: Ravasz László

Kb egy hónapja tudom,hogy magas a vércukor értékem. Tüdőgyulladásom volt és vérvételi eredményből derült ki. 23 volt először az érték. mefaron 500 gyógyszert kaptam és diétáznom kell.azóta fokozatosan csökken az érték mostanában 8,5 8,7 7,7 6,5 értékeket mére. Viszont érdekes módon az éhgyomri érték mindíg magasabb mint az étkezés utáni.Az lenne a kérésem,vajon ezt mitől lehet? Biztonsági őr vagyok sok az éjszakai műszak,miden alkalommal alvásmegszakítás van egy éjjel kb háromszor. ettől is lehet magas az éhomi cukorérték??

Válasz:

Kedves Ravasz László!
Feltehetően már magasabb vércukor értékei lehettek és a tüdőgyulladás ezeket még fokozta. A Merckformin 500 mg jó gyógyszer a cukorbetegség kezelésére. A vércukor értékektől függően kell a mennyiséget változtatni,esetleg más gyógyszerekkel is kiegészíteni., a cél az hogy étkezés előtt 6,1 mmol/l körül legyen, étkezés után másfél órával ne haladja meg a 9,0 mmol/l értéket. Fontos a napi 150 g CH tartalmú diéta, az ötszöri étkezés 3 óránként ( 7-10-13-16-19 órakor ). Az éjszakai műszak nem nagyon kedvező a cukorbetegeknek, de nem kizáró ok. Fontos hogy éjjel ne fogyasszon szénhidrát tartalmú ételeket.
Üdvözlettel: dr Porochnavecz Marietta

Kérdés: ErzsebetVince

Igaz-e az,hogy a koleszterin csökkentögyågyszer es a Metformin egyutt alkalmazva nem csökkenti a koleszterin szintet, Inkabb felerösiti a cukorbetegseget. Vagy elöidezi annak kialakulasat.? pl a szimvasztatin.

Válasz:

Kedves Erzsébet Vince !
A cukorbetegség gyakori velejárója az emelkedett choleszterin szint. Nem a Merckformin szedés következménye. Mindenképp indokolt magas értékek esetén a cholesterin csökkentő szerek pl. Rozuvastatin szedése rendszeres kontroll mellett.
Üdvözlettel: dr Porochnavecz Marietta

Kérdés: Kovács Nóra

Üdvözlöm!

25 hetes kismama vagyok, a 23. héten részt vettem a terheléses cukorvizsgálaton, amelynek eredményei:
Éhomi cukor: 3,2
120 perces: 6,8

Az orvosom a Merckformin 500 mg tablettát javasolta, amit el is kezdtem szedni, az első 3 napban csupán reggel fél szemet, de egész délelőtt rosszul voltam, gyengeség, homályos látás, fejfájás, stb. Az orvosom tanácsára abbahagytam a gyógyszer szedését, ehelyett azt javasolta, hogy 180 grammos szénhidrát diétába kezdjek bele, napi 6 étkezésre leosztva, amit egyébként a gyógyszer mellett is tartottam.

Így étkezem a mai napig is, viszont a délelőtti rosszulléteim nem múltak el, a tünetek ugyanazok, szédülés, émelygés, gyengeség.

Szeretném kérdezni, hogy mi lehet a probléma, illetve a mért értékeim szerint valóban terhességi cukorbetegségem van-e? Az orvosom szerint ezt a diétát mindenképpen tartanom kell, az igazsághoz hozzá tartozik, hogy emellett jelentős túlsúllyal is rendelkezem sajnos.

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Nóra!
Vércukor terhelés értékei teljesen normálisak. Nem szabad semmiképpen Merckformint szednie a terhesség alatt. Javasolom vegyen vércukor mérő készüléket és mérje a vércukor értékeit éhhomra és étkezés után 1 órával. Amennyiben az étkezés után 1 órával vércukor értéke 7,0 mmol/l alatti nem gondolok terhességi diabetesre. Ha értékei ismételten meghaladnák a 7,0 mmol/l értéket, akkor indokolt diéta tartása és terhes diabetologiai gondozását javasolom.
Üdvözlettel: dr Porochnavecz Marietta

Kérdés: Vargáné H. Anna

Tisztelt Doktor Úr! Kérdezném, hogy laboreredményemben a fruktózamin 284 umol/L érték cukorbetegségre utal-e? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Anna !
Egy fruktozamin érték alapján nem lehet diagnózist felállítani. Javasolom vércukor érték mérést, és amennyiben ez mérsékelten emelkedett lenne vércukor terhelés elvégzését javasolom.
Üdvözlettel: dr Porochnavecz Marietta

Facebook csoportjaink
Prima Medica
Prima Medica Egészségcsoport