teljes kiőrlésű

Hozzávalók (4 darabhoz)

  • 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 30 g zabpehelyliszt
  • 50 g sikér
  • 60 g sütőmagarin
  • 120 g kefír
  • 2 tk só
  • 1 tk sűtőpor
  • + tojás a kenéshez
  • + magok (lenmag, tökmag, fekete szezámmag, napraforgómag, stb.)

Elkészítés

A liszteket, sikért összekeverjük a sóval és a sütőporral, elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a kefírt és összegyúrjuk a tésztát. Puha, könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk (liszttel/ kevés vízzel javíthatunk az állagán, ha igényli a tészta ).

 

Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagságra, majd tetszőleges méretű rudakra vágjuk.

 

Sütőpapíros tepsire rakjuk a rudacskákat, majd lekenjük a felvert tojással.
Most jön a legjobb része, ízlés szerint meghintjük különböző magvakkal, vagy sajttal, akár vegyesen is.

 

Előmelegített, 180 fokos (légkeveréses) sütőben kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük őket.


A fenti recept 4 adagra vonatkozik. 1 adag szénhidráttartalma 22,5 gramm szénhidrát.

Kapcsolódó oldalak