gluténmentes - laktózmentes - IR kompatibilis

Hozzávalók (6 db-hoz):

- 60 g száraz quinoa
- 1 cukkini (kockára vágott) kb. 200 g
- 75 g zsírszegény túró (szükség esetén laktózmentes)
- 2 egész tojás
- 4 tojás fehérje
- só, bors, zöldűszerek

Elkészítés:

Először a quinoát feltesszük főzni kétszeres mennyiségű sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízesített vízbe.  Ez idő alatt külön választjuk a tojások fehérjéit a sárgájától. A tojás sárgáját egy nagyobb tálba tesszük és összekeverjük a túróval, a kockára vágott cukkínivel ill. a quinoával miután készre főtt és kihűlt. Ezt követően a tojás fehérjéit kemény habbá verjük, majd óvatosan, nehogy összetörjön, belekeverjük a masszába. Ezután muffin formába 6 fele osztjuk és kb. 30 percig sütjük előmelegített sütőben. Fogyaszthatjuk nyers zöldséggel, sajttal. 
Egy étkezésnél 1-2 db muffin/fő elfogyasztása ajánlott.

Tápanyagtartalom (1 db-ban):

  • Energia: 155 kcal

  • Fehérje: 8 g

  • Zsír: 2,5 g

  • Szénhidrát: 9 g

Téma szakértői

Plósz Dzsenifer

Plósz Dzsenifer

vezető egészségügyi asszisztens

Bejelentkezés
Dr. Bibok György

Dr. Bibok György

diabetológus, belgyógyász

Bejelentkezés
Beretvás Eszter

Beretvás Eszter

dietetikus

Bejelentkezés