gluténmentes - tojásmentes - diabetikus

Hozzávalók (4 db-hoz):

- 110 g hajdinaliszt (itt beszerezhető)
- 5 g útifűmaghéj
- 3-3,5 dl szódavíz
- fél tk. só
- fél tk. szódabikarbóna
- 10 dkg ementáli sajt
- 10 dkg szeletelt sonka
- 2 tk olíva olaj

Elkészítés:

1 dl vízhez hozzáadjuk az útifűmaghéjat és kocsonyás állagúra keverjük. Hozzáadjuk a masszához a hajdinalisztet, sót, szódabikarbónát és a szódavizet. 1-2 órán keresztül a tésztát hűtőben pihentetjük, majd ha szükséges, akkor a palacsinták sütése előtt kis mértékben hígítunk a tésztán. A galette-ek egyik oldalát kevés olívaolajon megsütjük, majd megfordítás után megszórjuk reszelt sajttal a már megsült oldalát, majd a sajtra ráfektetek egy szelet sonkát. A hajdinapalacsinta négy oldalát felhatjuk,úgy hogy középen egy kevés rés maradjon. Friss salátával tálaljuk. 

Tápanyagtartalom (1 db-ban):

  • energia: 241 kcal
  • fehérje: 14 g
  • zsír: 10 g
  • szénhidrát: 21 g

Receptet összeállította: Varga Dóra, dietetikus

Téma szakértője

Specialitások:
  • inzulinrezisztencia (IR)

  • 2-es típusú cukorbetegség

  • terhességi cukorbetegség

  • komplex endokrin és allergiás kórképek

Rendelés típusa:

  • személyes, rendelői vizit
  • távkonzultáció (skype, telefon): kedd
  • kizárólag felnőtt ellátás

Páciensek mondták

Rendkívül felkészült

Varga Dóra dietetikus szakmailag rendkívül felkészült, minden kérdésemre azonnal és teljes körűen válaszolt. Profi!

Varga Dóra
Varga Dóra
vezető dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember MSC

Kapcsolódó videók