Ez a sütemény kisétkezésre, ebéd után megfelelő választás lehet, ugyanis hozzáadott cukrot nem tartalmaz és magas a rosttartalma is.

Hozzávalók (egy tepsihez, kb. 15 adag)

  • 1 bögre natúr joghurt
  • 2/3 bögre olaj
  • 1 bögre 4:1 édesítő
  • 3 bögre zabpehelyliszt
  • 3 db tojás
  • 1 kk. vaníliaaroma
  • 1 csomag sütőpor
  • 450 g áfonya
  • 100 g mandula

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
  2. Az édesítőt keverd ki az olajjal és a tojással.
  3. Mérd hozzá a natúr joghurtot és a vaníliaaromát, majd a sóval és sütőporral elkevert lisztet.
  4. A masszát mérd a tepsibe, majd nyomkodd bele az áfonyaszemeket és a szeletelt mandulát is szórd rá.
  5. Tedd a tepsit a sütőbe és kb. 25 perc alatt süsd aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e teljesen.

Energia- és tápanyagtartalom (1 adagban, ha a teljes tepsi 15 adag)

  • Energia: 281 kcal
  • Zsír: 18,1 g
  • Szénhidrát: 20,4 g
  • Fehérje: 7,2 g
  • Rost: 4,8 g

Jó étvágyat kívánunk! 

Téma szakértője

Specialitások:
  • inzulinrezisztencia (IR)
  • prediabétesz
  • 2-es típusú cukorbetegség
  • terhességi cukorbetegség

Rendelés típusa:

  • személyes, rendelői vizit
  • távkonzultáció (skype, telefon)
  • kizárólag felnőtt ellátás (18 éves kor felett)