cukormentes

Hozzávalók (8 adag)

Torta alap

  • 175 g cukormentes, rostos keksz
  • 25 g búzacsíra
  • 20 g eritrit
  • 80 g light margarin

 

Krém

  • 450 g félzsíros krémtúró
  • 4 közepes tojás
  • 7 púpos evőkanál eritrit
  • 4 ek búzacsíra
  • 1 citrom héja (kezeletlen)

 

Tetejére

100 g piros bogyós gyümölcs, pl: áfonya/ribizli/szeder/málna

 

Elkészítés

A kekszet kézzel nagyobb darabokra törjük, aztán aprítógép segítségével összedolgozzuk a szobahőmérsékletű margarinnal, búzacsírával, édesítőszerrel.

A kapott tortaalapot egy tortaformába simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

 

Ez idő alatt összekeverjük a túrókrém hozzávalóit. A tojásokat kettéválasztjuk, a  fehérjéből habot verünk. A tojássárgáját összekeverjük a túróval, és a többi hozzávalóval, majd óvatos mozdulatokkal apránként kevergetve, vigyázva rá hogy a hab ne esssen össze, hozzáadjuk a tojásfehérjehabot is. Rásimítjuk a kissé kihűlt tortaalapra, majd további 30 percig sütjük.

 

Szórjuk meg a bogyós gyümölcsökkel még sütés előtt, de tálaláskor is szórhatunk mellé pár friss szemet.

Jól lehűtve a legfinomabb!

 

1 szelet energia- és tápanyagtartalma:

Energia: 237 kcal
Szénhidrát: 23 g
Rost: 3 g
Zsír: 10,5 g
Fehérje: 14 g

Kapcsolódó oldalak