Egy ínycsiklandó hétvégi sütemény, amely gluténmentes, tejmentes és CUKORMENTES!

Hozzávalók (12 szelethez)

  • 200 g kukoricadara
  • 100 g GM, cukormentes étcsokoládé
  • 50 g tejmentes sütőmargarin
  • 20 g zsírszegény kakaópor
  • 50 g kókuszreszelék
  • 60 g eritrit (vagy ennek megfelelő más édesítő)
  • 4 db tojás
  • 50 g víz
  • 1/2 cs GM sütőpor
  • csipet só
  • 1 db nagyobb (kb. 200 g) birsalma
  • egész szegfűszeg és fahéjrúd

Elkészítés

A birsalmát alaposan meg kell mosni, meghámozni, majd kivájni a magházát. Vékony szeletekre vágva, majd annyi vízzel, amennyi ellepi, illetve pár darab egész szegfűszeggel és fahéjrúddal fel kell tenni főni. Ha félpuhára főtt, kapcsolja le a főzőlapot, majd hagyja a főzővízben. Eözben keverje össze a tészta hozzávalóit.

A csokit és a margarint vízgőz felett olvassza meg, majd hagyja kihűlni. A kukoricadarát, kakaóport, eritritet és a kókuszreszeléket alaposan keverje össze a sütőporral és egy csipet sóval. A tojásokat kézi habverővel fel kell verni, és a már lehűlt, de folyékony olvasztott csokoládéhoz hozzá keverni. Az egészet öntse hozzá a kukoricadarás keverékhez, majd alaposan, egyneletesen keverje össze. Kevés (50 gramm) vizet adjon a tésztához, majd keverje el és 5 percet pihentesse. Ha nagyon „száraznak” ítéli, kevés víz hozzáadásával hígítható a massza.

Kimargarinozott 20*30-as tepsibe öntve, helyezze a tetejére a leszűrt birsalmaszeleteket. Előmelegített 160°C-os sütőben 30 perc alatt készen is van a finom sütemény.

Tápértékadatok

1 szelet energia- és tápanyagtartalma (eritrittel és cukormentes csokoládéval készítve): 195 kcal

Fehérje: 5 g

Zsír: 11 g

Szénhidrát: 19 g

Jó étvágyat kívánunk!

Téma szakértői

Kuffa Bianka

Kuffa Bianka

dietetikus

Bejelentkezés
Szarka Dorottya

Szarka Dorottya

dietetikus

Bejelentkezés
Drégely Anikó

Drégely Anikó

sportdietetikus

Bejelentkezés

Kapcsolódó oldalak