Szuper választás kisétkezésre vagy akár reggelire, ha a zabkása mellett kipróbálnál valami izgalmasabbat, mivel magas rosttartalommal rendelkezik és nem tartalmaz hozzáadott cukrot a cukorbeteg étrendbe és az IR-diétába is könnyen beilleszthető.

Online Bejelentkezés

Széll Kálmán tér - 1015 Budapest, Ostrom utca 16

Hozzávalók (10 adaghoz)

  • 250 g gluténmentes, nagyszemű zabpehely
  • 80 g cukrozatlan almapüré (házilag is elkészíthető: kevés vízzel párolj meg egy almát, botmixerrel pürésítsd)
  • 10 g étolaj/kókuszolaj
  • 50 g eritrit (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb, ki mennyire szereti édesen)
  • 100 g dió
  • 2 tk. fahéj
  • vanília kivonat
  • csipet só

Elkészítés

  1. Mérd ki az almapürét, édesítsd eritrittel, ízesítsd a fahéjjal, sóval, vaníliával, majd keverd alaposan össze.
  2. Add hozzá az olvasztott kókuszolajat vagy növényi olajat és keverd el. Öntsd az illatos masszához a zabpelyhet és forgasd össze. 
  3. Sütőpapírral bélelt tepsin terítsd szét a granolát és 160°C-on légkeveréses sütőben körülbelül 30 percig süsd. 10 percenként keverj rajta, hogy a nagyobb gubancok szétváljanak, és minden sarka aranybarnára, ropogósra süljön.
  4. Az utolsó 10 percben add hozzá a durvára tört diót is. Ha kész, vedd ki a sütőből, hagyd teljesen kihűlni, majd befőttes üvegben tárold. Ízlés szerint lehet variálni akár fűszerekkel, kókuszreszelékkel, magvakkal, cukormentes csokoládéval.

+1 TIPP: Fogyaszd reggelire vagy kisétkezésekre egy kevés görög joghurttal vagy skyrrel és egy kis marék piros bogyós gyümölccsel.

Energia- és tápanyagtartalom 1 adagra (30 g):

  • Energia: 172 kcal
  • Zsír: 9,2 g
  • Szénhidrát: 16,3 g
  • Fehérje: 6,4 g
  • Rost: 4,1 g

Jó étvágyat kívánunk! 

Téma szakértői

Vajdovich Dorottya

Vajdovich Dorottya

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc

Bejelentkezés
Drégely Anikó

Drégely Anikó

sportdietetikus

Bejelentkezés
Szögi Mónika

Szögi Mónika

dietetikus

Bejelentkezés

Kapcsolódó oldalak