cukormentes - teljes kiőrlésű

Hozzávalók (8 adaghoz)

  • 250 g zsírszegény túró
  • 60 g por édesítőszer
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 100 g cukormentes keksz
  • 2 ek olaj a sütéshez

 

A lekvárhoz:

  • 300 g fagyasztott málna
  • 80 g por édesítőszer
  • 1 db citrom leve

 

Elkészítés


A lekvárhoz a málnát az édesítővel és a citrom levével egy lábasban 20-30 percig forraljuk, majd egy botmixer segítségével összezúzzuk, és félretesszük lehűlni.


A tésztához a túrót összekeverjük az édesítővel, a tojásfehérjével és a citrom reszelt héjával. A liszteket egybeszitáljuk, elkeverjük a szódabikarbónával, majd összedolgozzuk a túróval is. Lefedve 15-20 percre a hűtőbe tesszük.


Az olajat egy lábasban 150-160 fokosra melegítjük, a diétás kekszet pedig összetörjük.
A masszából olajozott kézzel pingponglabda nagyságú golyókat formázunk, amiket az összetört kekszmorzsába forgatunk, majd utána a forró olajba teszünk. 7-8 perc alatt készre sütjük a fánkokat, de mint mindennél, az elsőt érdemes tesztelni, hogy biztosan megsüljön.


A szódabikarbóna miatt kicsit megduzzad és könnyű lesz. A házi lekvárral tálaljuk. 

 

Tápanyagtartalom (1 adagban)

  • Energia: 230 kcal
  • Fehérje: 10 g
  • Zsír: 5 g
  • Szénhidrát: 35 g

Téma szakértői

Drégely Anikó

Drégely Anikó

sportdietetikus

Bejelentkezés
Beretvás Eszter

Beretvás Eszter

dietetikus

Bejelentkezés
Varga Dóra

Varga Dóra

vezető dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember MSC

Bejelentkezés

Kapcsolódó oldalak