Egészségesen finomat!

Hozzávalók (2 főre)

  • 2 darab közepes padlizsán (kb.50 dkg)
  •  20 dkg darált, sovány sertéshús
  •  1 darab póréhagyma
  •  1 darab korpás zsemle
  •  1 darab közepes méretű tojás
  •  2 szál rozmaring (lehetőleg friss)
  •  2 evőkanál olaj
  •  100 g tejföl (12%-os)
  •  100 g Óvári sajt (reszelve)
  •  só, bors ízlés szerint

 

Elkészítés

1. A padlizsánokat félbevágjuk, és egy evőkanál segítségével a belsejét kikanalazzuk úgy, hogy kb. fél cm hús maradjon a héjon. A kikapart padlizsánt és a póréhagymát apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben olajon megfuttatjuk. Ezután a darált sertéshúst hozzátesszük a padlizsánhoz és hagymához, majd pedig addig pirítjuk, amíg kifehéredik, végül pedig zsemleszínűvé válik. Ezt követően ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a szárától megtisztított rozmaringgal.


2. A zsemlét langyos vízbe beáztatjuk, majd jól kicsavarjuk, és egy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a közepes méretű tojást, majd a húsos masszával jól összedolgozzuk.


3. A félbevágott padlizsánokat megtöltjük a masszával, és egy kivajazott tűzálló tálba helyezzük. Fóliával lefedve kb. 25-30 percig sütjük 180°C-on (alsó-felső sütési módon).


4. A fólia eltávolítása után tejföllel és sajttal díszítjük, majd további 15 percig sütjük, amíg szép aranyszínűre sül.

Jó étvágyat kívánunk!

Tápértékadatok:

  • 1 adag energiatartalma: 582 kcal
  • Fehérje: 38,2 g
  • Zsír: 30,6 g
  • Szénhidrát: 43,1 g

Téma szakértői

Imre Noémi

Imre Noémi

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc

Bejelentkezés
Czakó Bettina

Czakó Bettina

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc, sportdietetikus

Bejelentkezés
Vajdovich Dorottya

Vajdovich Dorottya

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc

Bejelentkezés

Kapcsolódó oldalak