Tökmagos céklakrém tortillával
gluténmentes - laktózmentes - IR kompatibilis
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 300 g cékla
- 150 g natúrjoghurt (szükség esetén laktózmentes)
- 2 evőkanál light majonéz
- 4 szelet teljes kiőrlésű tortilla / gluténmentes tortilla
- 20 g pirított tökmag
- citromlé, só, bors, fokhagyma
Elkészítés:
A céklát hideg vízbe tesszük és héjával együtt addig főzzük, amíg puha nem lesz. Amikor elkészült és kicsit kihűlt könnyedén el lehet távolítani róla a héját. Nagyobb darabokra vágva aprítógépbe tesszük és összeturmixoljuk a joghurttal, majonézzel és a fűszerekkel. 4 kis edénybe helyezzük a krémet és a tetejükre pirított tökmagot szórunk.
A tortillákat serpenyőben kicsit megpirítjuk majd háromszögekre vágva a krém mellé tálaljuk. Kiváló előételnek vagy kisétkezésre. Ízlés szerint a tortilla helyett akár friss zöldségcsíkokkal is tálalható.
Tápanyagtartalom (1 adagban):
- Energia: 194 kcal
- Fehérje: 7 g
- Zsír: 8 g
- Szénhidrát: 20 g
Téma szakértője
-
Szkladányi - Szabó Lucia
-
Szakterületek:
- holisztikus dietetikus
-
Specialitások:
- izulinrezisztencia (IR)
- terhességi cukorbetegség
- holisztikus szemléletű dietetikai tanácsadás
Rendelés típusa:
- távkonzultáció (skype)
- kizárólag felnőtt ellátás (18 év felett)
Páciensek mondták
Megnyerő a személyisége
További véleményekLucia nagyon kedves volt a konzultáció ideje alatt végig. Igyekezett minden kérdésemre érthetően válaszolni és látszott rajta, hogy maximálisan a betegre fókuszál. Pozitív, megnyerő személyisége az első perctől kezdve érződött. Az általa javasolt értend betartása óta javul az állapotom, amit ezúton is nagyon köszönök neki. Ajánlom bátran másoknak is!