teljes kiőrlésű

Hozzávalók (20 darabhoz)

  • 100 g teljes kiőrlésű iszt
  • 100 g tönkölybúzaliszt
  • 2 ek olivaolaj
  • 250 g natúr joghurt
  • 1 dl víz
  • 3 g szárított élesztő
  • friss koriander, bazsalikom, kakukkfű
  • pár szem olivabogyó


Elkészítés


A liszteket keverjük el a sóval és az élesztővel, majd adjuk hozzá az olívaolajat, a natúr joghurtot, a feldarabolt olívabogyókat és az apróra vágott zöldfűszereket.

 

Lassan adagoljunk hozzá vizet és gyúrjuk össze a tésztánkat, amit utána 1 órán át szobahőmérsékleten hagyunk állni. Ha megkelt a tésztánk, lisztezett vágódeszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra és csíkozzuk fel.

 

Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 220°C-on, kb. 15 perc alatt megsül. 



Tápanyagtartalom (1 db)

  • Energia: 55 kcal
  • Fehérje: 2 g
  • Zsír: 2 g
  • Szénhidrát: 7 g

Téma szakértői

Szögi Mónika

Szögi Mónika

dietetikus

Bejelentkezés
Drégely Anikó

Drégely Anikó

sportdietetikus

Bejelentkezés
Imre Noémi

Imre Noémi

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc

Bejelentkezés

Kapcsolódó oldalak