teljes kiőrlésű - cukormentes 

 Hozzávalók:

  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  • 100 g búzaliszt
  • 120 g eritrit
  • 120 g vaj
  • 1 egész tojás
  • 2 ek. görög joghurt
  • 1 csipet só
  • fél citrom reszelt héja

 

Töltelék:

  • 400 g magozott friss meggy
  • 1 kk fahéj
  • 50 g eritrit

 

Elkészítés:


Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet és az édesítőszert, majd hozzáadjuk a csipet sót, és a kockára vágott, szobahőmérsékletű vajat. Gyúrjuk morzsalékossá a tésztát, de ne dolgozzuk sokáig, csak éppen amíg összeáll, majd hozzáadjuk a tojást, joghurtot, citromhéjat, és végül összedolgozzuk amíg nagyobb darabokban nem áll össze. Vegyük ki a tálból, gyúrjuk át és csomagoljuk fóliába, majd pihentessük hűtőben legalább fél órát.

 

A tészta két részre osztjuk, kétharmad- egyharmad arányban, és a nagyobb felét gyúródeszkán kinyújtjuk, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk rá a kinyomkodott gyümölcsöt, és a fahéjjal összekevert eritritet. A tészta kisebbik hányadát nagylyukú reszelőn a tetejére reszeljük, hogy befedje, majd 180 C-on előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
 

Egy adagra vonatkozó tápérték adatok:
 

  • Energia: 130 kcal
  • Szénhidrát: 14,5 g
  • Fehérje: 2,4 g
  • Zsír: 5,4 g

Kapcsolódó oldalak