tejmentes - tojásmentes - gluténmentes - hisztamin-szegény - IR-barát

 

Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 db nagyobb (kb. 400 g) cukkini
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma*
  • 2 marék medvehagyma
  • 2 tk. kókuszzsír
  • 4 dl kókusztej 
  • szerecsendió*

 

Elkészítés

Felhevítjük a kókuszzsírt, majd lepirítjuk benne a zúzott fokhagymát és az apróra vágott medvehagymát. Sózzuk, beledobjuk a kockázott cukkinit, jól összeforgatjuk. Megvárjuk, míg a cukkini is megpirul, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi.

 

Fedő nélkül 15-20 perc alatt puhára pároljuk. Ízesítjük szerecsendióval, felöntjük kókusztejjel, összeforraljuk. A lángot elzárva hagyjuk hűlni, majd botmixerrel pürésítjük.

Ízlés szerint és diétánknak megfelelően friss medvehagymával, pirítóssal vagy krutonnal tálaljuk.

 

*Minimális mennyiségben hisztamin-érzékenységben is ízesíthető fokhagymával, szerecsendióval az étel. Azonban akik kis mennyiségben sem tolerálják őket, hagyják el a fokhagymát, szerecsendió helyett pedig őrölt köménnyel bolondítsák meg a levest.

 

Tápanyagtartalom (1 adag leves)

  • Energia:105 kcal
  • Szénhidrát: 5g  
  • Zsír: 8g
  • Fehérje: 8g

Téma szakértői

Kuffa Bianka

Kuffa Bianka

dietetikus

Bejelentkezés
Drégely Anikó

Drégely Anikó

sportdietetikus

Bejelentkezés
Beretvás Eszter

Beretvás Eszter

dietetikus

Bejelentkezés

Kapcsolódó oldalak