Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt dr. Porochnavecz Marietta..Köszönöm válaszát.Azt szeretném kérdezni,hogy ön szerint,az én esetemben,amikor is az éhgyri cukor érték jó,viszont evés után 2 órával néha megesik hogy felszökik eddig a leg magasabbra 10.1 re,de volt 9.7,,8.3,,8.6,,is milyen ételek-tápanyagok kerülendők? a szénhidrátok,a cukrok,vagy a zsirok?! A BAJ az,hogy addig nem küldenek terhelésesre amig nincs a kezemben egy magasabb éhgy ri cukor lelet! Mivel az álltalában jó,,igy nem tudom hogy intézzem a terhelésest! Mikor sajnos úgy látszik hogy azzal van a nagyobb baj! Ha eszem,nem mindegy mit,és mennyit! De volt hogy 3 szelet rozsoskenyér,3szelet csirkesonka,egy pohár tej,,és 9.7 lett! Igazából gyerek adag volt. Viszont volt hogy egy tányér babfőzelék,és 6.7 körül volt 2 óra mulva ! mi nem főzünk zsirosan,nem eszünk cukrot,és a szénhidrátot is kerülöm,de ember vagyok,és dolgozom! Ennem kell,mert össze esem! Érdekelne mitől lehet nagyobb baj,mert eddig a több hónapos napi többszöri szurkálásból sem tudtuk kihámozni merre is tartsak! Diétázom is,és odafigyelek,de ennek ellenére is vannak kiugró értékeim. Ha igaz rám az IGT illik,alacsony éhgy ri érték,és kiugróan magas 2 óra mulva! DE mint emlitettem,szerencsére az kevesebbszer fordul elő. Ezért nem értem,mikor mit csinálok rosszul,mikor az esetek többségében szinte ugyan azt eszem...Köszönöm türelmét..
Kedves Nagy Géza !Véleményt csak a vércukor terhelés és inzulin szint mérés esetén lehet mondani, hogy IGT ( étkezés utáni magasabb vércukor értékek ) vagy 2-es típusú diabetes. Javasolom hogy például a Cukorbeteg központban jelentkezzen vércukor terhelésre, ott nem szükséges beutaló.Szénhidrátot még annak is kell fogyasztania napi 5 alkalomra elosztva. reggeli: 30 g , tízórai 20 g, ebéd 50 g, uzsonna 20 g, vacsora 30 g szénhidrát tartalmú legyen. Fontos azt is tudni hogy mikor lassú és mikor gyors felszívódású szénhidrátokat fogyasszon. Emellett fogyaszthat húsokat, tojást, sajtot, zöldségeket. Ennél részletesebb felvilágosítást csak diabetológiai szakrendelésen tud kapni.Üdvözlettel:

Dr Porochnavecz Marietta

diabetológus - belgyógyászdr. Porochnavecz Marietta
dr. Porochnavecz Marietta diabetológus

Hírek

Cukorbetegségben nő a zsírmáj kialakulásának kockázata

Cukorbetegségben nő a zsírmáj kialakulásának kockázata

Az inzulinrezisztenseknek és a  2-es típusú cukorbetegséggel élőknek komoly kockázata van a nem alkoholos zsírmáj kialakulására, de nagyon sokat lehet tenni a megelőzésért, a következmények visszaszorításáért. Dr. Porochnavecz Marietta, a Cukorbetegközpont diabetológusa az összefüggésekről és a teendőkről beszélt.

További részletek
Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Dr. Balázs Csaba nevével

Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Dr. Balázs Csaba nevével

Fontos, betegek biztonságát veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel a Cukorbetegközpont minden cukorbeteg figyelmét.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Prima Medica