Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Kedves Dr.nő/úr!
2. típusú cukorbeteg vagyok,napi 1000 mg-os Merckformint szedek,6.8-7.2 között van HbgA1c értékem gyakorlatilag tünetmentes vagyok. A kérdésem hogy lehet az,hogy ugyanazon tipusú és mennyiségű étel elfogyasztása után 1.5 órával egyszer 7.8 máskor pedig 9.4 lett a cukrom?
Köszönettel: Péter
Somorjai Péter

Dr. Porochnavecz Marietta

diabetológus
Kedves Péter !

Az étkezés utáni vércukor értéket befolyásolja a mérés előtti időszak - mozgás mennyisége is és, hogy a nap folyamán milyenek voltak a vércukor értékei.
Az ételben levő lassú és gyors felszívódású szénhidrátok is befolyásolhatják az értékeket.

Üdvözlettel:

Dr. Porochnavecz Marietta
belgyógyász- diabetológus