Orvos válaszol

Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Laboreredmények értékelése

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre!


Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat!További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés: Tamás

Tisztelt Dr. Porochnavecz Marietta!

Feleségemmel 2 éve szeretnénk babát, minden vizsgálatot elvégeztettünk értékeink rendben vannak. Cukorterhelésen is voltunk, ennek eredményeit szeretném ellenőriztetni feleségem esetében(33 éves/52kg/164cm):
Éhgyomri glukóz (plazmából) 4,9 mmol/l
60 perces glukóz 3,6 mmol/L
120 perces glukóz 3,4 mmol/L
Inzulin 3,8 mIU/L
Inzulin 60 perc 38,0 mIU/L
Inzulin 120 perc 14,6 mIU/L
Inzulin rezisztencia (HOMA index) 0,83
Ezen értékek megfelelőek, vagy szükséges lenne további vizsgálatot végezni?
Segítségét és válaszát köszönöm,
Tamás

dr. Porochnavecz Marietta - diabetológus Tisztelt Tamás !

Feleségének sem inzulin rezisztenciája sem cukoranyagcsere zavara nem áll fenn. Alacsonyabb vércukor értékei túl jól reagáló inzulin termelést mutatnak. Emiatt fontos a rendszeres napi 5-6x étkezés 3 óránként, valamint a nagy cukortartalmú ételek kerülése.

Ezek az értékek nem okozzák hogy ne eshessen teherbe.

Üdvözlettel:
Dr . Porochnavecz Marietta
belgyógyász,diabetológus

Facebook csoportjaink
Prima Medica
Prima Medica Egészségcsoport