Orvos válaszol

Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Laboreredmények értékelése

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre!


Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat!További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés: Máté

Tisztelt Doktornő!

A napokban elvégzett terheléses cukorvizsgálat eredményemmel kapcsolatban lenne kérdésem, mivel orvoshoz még egy darabig nem tudok eljutni.

Az eredmények a következőképpen alakultak:

Glükóz:
0 - 4.5
60 - 5.1
120 - 3.7

Inzulin:
0 - 3.4
60 - 23.3
120 - 9.6

Több helyen olvastam, hogy nem jelez jót ha a 0 perces cukor szint magasabb mint a 120 percnél mért.
A fenti értékeket figyelembe véve van bármi teendőm a továbbiakban?

Rendszeresen sportolok hosszú évek óta (napi 2 óra kerékpár intenzíven) viszont sok édességet és szénhidrátot is fogyasztok, elhízva nem vagyok (183cm/73kg).
Konkrét panaszom nem igazán van, néha rámtör erős éhség percek alatt, de én ezt az említett sport terhelésnek tudom be.

Előre is köszönöm a megtisztelő válaszát!

dr. Porochnavecz Marietta - diabetológus Kedves Máté !

A küldött lelete alapján sem cukorbetegség sem inzulin rezisztencia nem áll fenn. Nem jelent gondot hogy a 120 perces értéke alacsonyabb, ez jó hasnyálmirigy működésre utal. Viszont fontos lenne hogy rendszeresen étkezzen, kb. 3 óránként és a szénhidrát bevitele is elosztva legyen egész napra. Sportoláshoz, ha nagyon intenzív szükséges a plusz táplálék bevitele.

Üdvözlettel:
Dr Porochnavecz Marietta
belgyógyász- diabetológus

Facebook csoportjaink
Prima Medica
Prima Medica Egészségcsoport