Ez a kakaós csiga azért jó választás IR vagy cukorbetegség esetén, mert a tésztájában található túró mint fehérjeforrás és a teljes kiőrlésű, valamint zabpehelyliszt mint rostforrás kellően lassítják a szénhidrát felszívódását, így nem okoz hirtelen vércukor-, majd inzulinszint emelkedést.

Online Bejelentkezés

Imre Noémi

Mammut 2 - 1024 Budapest, Lövőház utca 2-6. 5.emelet

Hozzávalók (kb. 20-25 db csigához)

A tészta:

  • 250 g sovány túró
  • 180 g zabpehelyliszt
  • 70 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 125 g almapüré (hozzáadott cukor nélkül)
  • 60 ml mandulaital
  • 40 ml olívaolaj
  • 1 csipet só

 A töltelék:

  • 120 g almapüré
  • 50 g holland kakaópor (zsírszegény)
  • 1 csipet fahéj
  • 1 ek. eritrit

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 170 °C-ra és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
  2. Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, majd nyújtsd ki nyújtófával lisztezett gyúródeszkán.
  3. Kend meg a kinyújtott tésztát az almapürével, hintsd meg a kakaóporral, a fahéjjal és az eritrittel.
  4. Tekerd fel óvatosan a tésztát és megfeszített cérnával kb. 2 cm vastagnyi csigákat szeletelj.
  5. Helyezd a csigákat a sütőpapírral bélelt tepsire és kend meg egy kevés vízzel a tetejüket.
  6. Tedd a tepsit a sütőbe és alsó-felső sütéssel süsd kb. 15 perc alatt aranybarnára.

Energia- és tápanyagtartalom 2 db csigában (ha a teljes mennyiség 20 db)

  • Energia: 175 kcal
  • Zsír: 6,2 g
  • Szénhidrát: 20,1 g
  • Fehérje: 7,5 g
  • Rost: 3,3 g

Jó étvágyat kívánunk! 

Téma szakértői

Czakó Bettina

Czakó Bettina

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc, sportdietetikus

Bejelentkezés
Kuffa Bianka

Kuffa Bianka

dietetikus

Bejelentkezés
Vajdovich Dorottya

Vajdovich Dorottya

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc

Bejelentkezés

Kapcsolódó oldalak