Túrós gesztenyekrémes piskótatekercs
diabetikus - IR-barát
Hozzávaló (20 szelethez):
Krém:
- 15 dkg félzsíros túró
 - 10 dkg cukormentes gesztenyemassza
 - 5 dkg margarin
 - 1 dkg kókuszreszelék
 - 1 mk. folyékony édesítőszer
 - 5 ml rumaroma
 
Tészta:
- 4 db tojás
 - 8 dkg zabliszt
 - 1 mk. folyékony édesítőszer
 - 1 kk. citromlé
 
Elkészítés:
A tekercshez a tojások fehérjét a citromlével kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az édesítőt, végül a lisztet. Margarinnal kikent teflontepsiben előmelegített sütőben kezdetben közepes, majd kis lángon halvány színűre sütjük. Amikor kisült, kiborítjuk a tepsiből egy tiszta konyharuhára, majd megfordítva egy írólap vastagságú papírlap segítségével hosszanti irányban feltekerjük. A krémhez az alapanyagokat mixer segtíségével egyenletesen összekeverjük. Ha a tészta kihűlt, kitekerjük, megtöltjük a krémmel, visszatekerjük, és hütőszekrénybe tesszük.
Tápanyagtartalom:
- Energia: 78,7 kcal
 - Szénhidrát: 5,7 g
 - Fehérje: 3,4 g
 - Zsír: 4,3 g
 
Téma szakértője
- 
                                    
                                        
Drégely Anikó
 - 
                                    Szakterületek:
                                    
- sportdietetikus