diabetikus - IR-barát

Hozzávaló (20 szelethez):

Krém:

  • 15 dkg félzsíros túró
  • 10 dkg cukormentes gesztenyemassza
  • 5 dkg margarin
  • 1 dkg kókuszreszelék
  • 1 mk. folyékony édesítőszer
  • 5 ml rumaroma

Tészta:

  • 4 db tojás
  • 8 dkg zabliszt
  • 1 mk. folyékony édesítőszer
  • 1 kk. citromlé

 

Elkészítés:

A tekercshez a tojások fehérjét a citromlével kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az édesítőt, végül a lisztet. Margarinnal kikent teflontepsiben előmelegített sütőben kezdetben közepes, majd kis lángon halvány színűre sütjük. Amikor kisült, kiborítjuk a tepsiből egy tiszta konyharuhára, majd megfordítva egy írólap vastagságú papírlap segítségével hosszanti irányban feltekerjük. A krémhez az alapanyagokat mixer segtíségével egyenletesen összekeverjük. Ha a tészta kihűlt, kitekerjük, megtöltjük a krémmel, visszatekerjük, és hütőszekrénybe tesszük.

 

Tápanyagtartalom:

  • Energia: 78,7 kcal
  • Szénhidrát: 5,7 g
  • Fehérje: 3,4 g
  • Zsír: 4,3 g

Kapcsolódó oldalak