Egy finom és tápláló étel, amely IR-kompatibilis, tojásmentes és gluténmentes!

Hozzávalók (4 főre)

  • 600 g csirkemell filé
  • 800 g zöld spárga
  • 200 ml főzőtejszín
  • 2 teáskanál vaj
  • 1 fej közepes méretű vöröshagyma
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyemlevél
  • 1 db lime
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • fűszerek: só, bors, pirospaprika pehely, koriander

Elkészítés

A csirkemell filéket egyenletes vastagságú szeletekre vágjuk, kevés sóval és borssal ízesítjük, majd 1 evőkanál olíva olajon picit elősütjük. Amikor elkészült egy kisebb méretű tepsibe helyezzük a hússzeleteket. Mielőtt tovább sütjük a húst a sütőben, elkészítjük az öntetet. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt 1 evőkanál olajon átfuttatjuk. Ezt követően hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, az aprított friss petrezselymet és ízesítjük sóval, borssal, ízlés szerint paprika pehellyel, korianderrel. A limeot félbevágjuk és a felének a levét belefacsarjuk az öntetbe. Ha elkészült, akkor a 2/3-át a csirkemellre öntjük és előmelegített sütőben 150°C-on kb. 15 percig szép pirosra sütjük. A szósz maradék 1/3-át az elkészült hússzeletek mellé tálaljuk, amelyek tetejét lime karikákkal díszíthetjük.

Amíg a sütőben készül a hús, addig a spárgát alaposan megmossuk és megpároljuk, majd a hús mellé köretként tálaljuk. 

Energia- és tápanyagtartalom (1 adagban)

  • Energia: 356 kcal
  • Szénhidrát: 10,5 g
  • Fehérje: 40,2 g
  • Zsír: 16,3 g

Jó étvágyat kívánunk!

Téma szakértői

Beretvás Eszter

Beretvás Eszter

dietetikus

Bejelentkezés
Czakó Bettina

Czakó Bettina

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc, sportdietetikus

Bejelentkezés
Kuffa Bianka

Kuffa Bianka

dietetikus

Bejelentkezés

Kapcsolódó oldalak