cukormentes - gluténmentes -laktózmentes

Hozzávalók (10 szelethez)

  • 100 g quinoa
  • 1 db paradicsom
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • ½ csomag sütőpor
  • 80 g light trappista sajt/laktózmentes sajt
  • 1 evőkanál lenmagpehely
  • fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregánó
  • 4 gerezd fokhagyma

 

Elkészítés:

A quinoát kétszer annyi sóval, borssal ízesített vízben feltesszük főni. Közben a paradicsomot apró kockákra vágjuk, fokhagymanyomón átnyomjuk fokhagymagerezdeket és egy teáskanálni olíva olajon, alacsony hőfokon pirítjuk őket.

 

Amikor megfőtt a quinoa belekeverjük a paradicsomot és a hagymát, majd hagyjuk kihűlni. Közben lereszeljük a sajtot, felverjük a tojást és ízesítjük fűszerekkel. Amikor kihűlt a quinoa hozzáteszünk egy evőkanál lenmagpelyhet. A tojásba belekeverjük a sütőport, hozzáöntjük a quinoához és összedolgozzuk őket.

 

Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt helyezünk, majd egyenletesen vékonyan eloszlatjuk benne a masszát. Előmelegített sütőben 150°C-on kb. 15 percig sütjük, majd ráhelyezzük a sajtot és tovább sütjük még kb. 5 percig. Mielőtt felszeleteljük, hagyjuk kicsit kihűlni. Tálalhatjuk önmagában, különféle mártogatóssal vagy akár pizza alapjaként is szolgálhat.

 

Tápanyagtartalom (1 szelet)

  • Energia: 88 kcal
  • Fehérje: 6 g  
  • Zsír: 4 g 
  • Szénhidrát: 8 g 

Téma szakértői

Beretvás Eszter

Beretvás Eszter

dietetikus

Bejelentkezés
Vajdovich Dorottya

Vajdovich Dorottya

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc

Bejelentkezés
Varga Dóra

Varga Dóra

vezető dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember MSC

Bejelentkezés

Kapcsolódó oldalak