cukormentes - gluténmentes -laktózmentes

Hozzávalók (10 szelethez)

  • 100 g quinoa
  • 1 db paradicsom
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • ½ csomag sütőpor
  • 80 g light trappista sajt/laktózmentes sajt
  • 1 evőkanál lenmagpehely
  • fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregánó
  • 4 gerezd fokhagyma

 

Elkészítés:

A quinoát kétszer annyi sóval, borssal ízesített vízben feltesszük főni. Közben a paradicsomot apró kockákra vágjuk, fokhagymanyomón átnyomjuk fokhagymagerezdeket és egy teáskanálni olíva olajon, alacsony hőfokon pirítjuk őket.

 

Amikor megfőtt a quinoa belekeverjük a paradicsomot és a hagymát, majd hagyjuk kihűlni. Közben lereszeljük a sajtot, felverjük a tojást és ízesítjük fűszerekkel. Amikor kihűlt a quinoa hozzáteszünk egy evőkanál lenmagpelyhet. A tojásba belekeverjük a sütőport, hozzáöntjük a quinoához és összedolgozzuk őket.

 

Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt helyezünk, majd egyenletesen vékonyan eloszlatjuk benne a masszát. Előmelegített sütőben 150°C-on kb. 15 percig sütjük, majd ráhelyezzük a sajtot és tovább sütjük még kb. 5 percig. Mielőtt felszeleteljük, hagyjuk kicsit kihűlni. Tálalhatjuk önmagában, különféle mártogatóssal vagy akár pizza alapjaként is szolgálhat.

 

Tápanyagtartalom (1 szelet)

  • Energia: 88 kcal
  • Fehérje: 6 g  
  • Zsír: 4 g 
  • Szénhidrát: 8 g 

Téma szakértői

Kuffa Bianka

Kuffa Bianka

dietetikus

Bejelentkezés
Imre Noémi

Imre Noémi

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc

Bejelentkezés
Drégely Anikó

Drégely Anikó

sportdietetikus

Bejelentkezés

Kapcsolódó oldalak