gluténmentes - tojásmentes - diabetikus

Hozzávalók (2 adaghoz):

- 250 g csirkemell filé
- 300 g cukkini
- 80 g paradicsom (1 db)
- 120 g kaliforniai paprika
- 30 g zöld pesto
- 30 g olívabogyó
- 50 g zsírszegény reszelt sajt
- 1 evőkanál olívaolaj
- Fűszerek: friss bazsalikom, só, bors, 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A csirkemell filét csíkokra vágjuk és bepácoljuk sóval, borssal, aprított fokhagymával és 1 evőkanál olíva olajjal, majd állni hagyjuk.  Közben apró kockára vágjuk a paradicsomot és a paprikát. Cukkiniből szeletelővel, vagy ennek hiányában késsel hosszú vékony, spagetti formájú „tésztát” készítünk. Ízesítjük sóval, borssal, majd serpenyőbe kicsit megpároljuk úgy, hogy roppanós maradjon. Mikor elkészült hozzákeverjük a pestot, a friss bazsalikomot, a paradicsomot és a paprikát. Tálalás előtt a csirke csíkokat megsütjük.
Tányérba helyezzük a cukkini tésztát, tetejére rátesszük a csirke csíkokat, olívabogyó karikát és kevés reszelt sajtot szórunk rá.

Tápanyagtartalom (1 adagban):

  • Energia:  400 kcal
  • Fehérje:  44 g
  • Zsír:  19 g
  • Szénhidrát: 15 g

Téma szakértői

Prof. Dr. Holló Gábor

Prof. Dr. Holló Gábor

szemész szakorvos, zöldhályog (glaukóma) specialista

Bejelentkezés
Molnár Melinda

Molnár Melinda

egészségügyi asszisztens

Bejelentkezés
Varga Dóra

Varga Dóra

vezető dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember MSC

Bejelentkezés