cukormentes - teljes kiőrlésű 

Hozzávalók


Tésztához:

  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  • 100 g búzaliszt
  • 120 g eritrit
  • 120 g vaj
  • 1 egész tojás
  • 2 ek görög joghurt
  • 1 csipet só
  • fél citrom reszelt héja


Töltelékhez:

  • 400 g magozott meggy
  • 1 kiskanál fahéj
  • 50 g eritrit

 

Elkészítés

Egy nagyobb tálba keverjük össze a liszteket, az édesítőszert, adjunk hozzá egy csipet sót, valamint a kockára vágott, szobahőmérsékletű vajat.

 

Gyúrjuk morzsalékossá a tésztát, adjuk hozzá a tojást, görög joghurtot és a citrom reszelt héjával bolondítsuk meg. 2-3 percig tovább dolgozzuk a tésztát, amíg nagyobb darabokban össze nem áll.

 

Vegyük ki a tálból, kézzel gyúrjuk össze, csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe minimum fél órára.

A tésztát 2/3 arányban osszuk el, a nagyobbik részt nyújtsuk ki és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

 

Szórjuk rá a kinyomkodott meggyet és a fahéjjal összekevert eritritet.A maradék tésztát nagylukú reszelővel reszeljük a tetejére úgy, hogy ellepje a gyümölcsöt.

Előmelegített sütőben 30-35 percig süssük készre.
 

1 kocka sütiben:

  • energia: 130 kcal
  • szénhidrát: 5,4 g

Téma szakértői

Czakó Bettina

Czakó Bettina

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc, sportdietetikus

Bejelentkezés
Beretvás Eszter

Beretvás Eszter

dietetikus

Bejelentkezés
Szögi Mónika

Szögi Mónika

dietetikus

Bejelentkezés

Kapcsolódó oldalak