Egy finom, gyorsan elkészíthető reggeli, ami cukor-, tej- és tojásmentes!

Hozzávalók (2 főre)

  • 4 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
  • 3 dl növényi ital (én most kókusz italt használtam)
  • 2 ek lenmagliszt
  • 2 ek eritrit
  • vanília kivonat vagy fél vanília rúd kikapart magjai
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 ek növényi olaj
  • 100 g fagyasztott erdei gyümölcs
  • 4 ek kókuszjoghurt

Elkészítés

A növényi italt öntse egy tálba és keverje hozzá a lenmaglisztet, a vaníliát, fahéjat és az eritritet. Érdemes villával, vagy kézi habverővel csomómentesre keverni a masszát, mert a lenmagliszt gyorsan magába szívja a folyadékot. Ezután hevítsen egy is olajat tapadásmentes serpenyőben és ameddig melegszik, addig a kenyér szeleteket forgassa meg az édes masszában, majd mindkét oldalát aranybarnára kell sütni.

Az erdei gyümölcsöt kevés vízzel alacsony lángon főzze, ameddig be nem sűrűsödik. Ezt követően rá kell csurgatni a francia bundás kenyér tetejére és 1-1 evőkanál kókuszjoghurtot is érdemes rákanalazni.

+1 TIPP: Ha nem rajong az öntetekért, szószokért, akkor a gyümölcsöket szórja a bundás kenyérre és úgy tálalja.

Energia- és tápanyagtartalom (1 adagban)

  • Energia: 371 kcal
  • Szénhidrát: 21 g
  • Fehérje: 7 g
  • Zsír: 25 g

Jó étvágyat kívánunk!

Téma szakértői

Plósz Dzsenifer

Plósz Dzsenifer

vezető egészségügyi asszisztens

Bejelentkezés
Vajdovich Dorottya

Vajdovich Dorottya

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc

Bejelentkezés
Szarka Dorottya

Szarka Dorottya

dietetikus

Bejelentkezés