Egy finom, gyorsan elkészíthető reggeli, ami cukor-, tej- és tojásmentes!

Hozzávalók (2 főre)

  • 4 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
  • 3 dl növényi ital (én most kókusz italt használtam)
  • 2 ek lenmagliszt
  • 2 ek eritrit
  • vanília kivonat vagy fél vanília rúd kikapart magjai
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 ek növényi olaj
  • 100 g fagyasztott erdei gyümölcs
  • 4 ek kókuszjoghurt

Elkészítés

A növényi italt öntse egy tálba és keverje hozzá a lenmaglisztet, a vaníliát, fahéjat és az eritritet. Érdemes villával, vagy kézi habverővel csomómentesre keverni a masszát, mert a lenmagliszt gyorsan magába szívja a folyadékot. Ezután hevítsen egy is olajat tapadásmentes serpenyőben és ameddig melegszik, addig a kenyér szeleteket forgassa meg az édes masszában, majd mindkét oldalát aranybarnára kell sütni.

Az erdei gyümölcsöt kevés vízzel alacsony lángon főzze, ameddig be nem sűrűsödik. Ezt követően rá kell csurgatni a francia bundás kenyér tetejére és 1-1 evőkanál kókuszjoghurtot is érdemes rákanalazni.

+1 TIPP: Ha nem rajong az öntetekért, szószokért, akkor a gyümölcsöket szórja a bundás kenyérre és úgy tálalja.

Energia- és tápanyagtartalom (1 adagban)

  • Energia: 371 kcal
  • Szénhidrát: 21 g
  • Fehérje: 7 g
  • Zsír: 25 g

Jó étvágyat kívánunk!

Téma szakértői

Dr. Medgyesy Gábor

Dr. Medgyesy Gábor

sebész

Bejelentkezés
Vajdovich Dorottya

Vajdovich Dorottya

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc

Bejelentkezés
Varga Dóra

Varga Dóra

vezető dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember MSC

Bejelentkezés