Az ünnepi időszakban előtérbe kerülnek a mákos receptek, ami alól a mákosguba sem
maradhat ki. Ez a recept lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, így a vércukor- és inzulinszintedet is egyenletesen tarthatod.

Online Bejelentkezés

Vajdovich Dorottya

Ostrom utcai rendelő - 1015 Budapest, Ostrom utca 16. II. em. 6-os rendelő

Hozzávalók (10 adaghoz)

  •  6-8 db teljes kiőrlésű kifli
  •  150 g darált mák
  •  5 közepes db alma
  •  400 ml tej (1,5%-os)
  •  5 ek. datolyaőrlemény/ 2 ek. 4:1 édesítő
  •  1 db kezeletlen citrom reszelt héja
  •  50 g vaj

Elkészítés

  1. A kiflit vágd karikákra és tedd félre őket.
  2. Az almákat mosd meg és vágd őket apró kockákra.
  3. Egy lábasban olvaszd fel a vaj felét, majd futtasd át rajta a kiflikarikákat.
  4.  Add hozzá a tejet, az édesítővel/ datolyaőrleménnyel elkevert mákot, a reszelt citromhéjat és a felkockázott almát és alaposan forgasd át.
  5. Tedd a mákosgubát egy jénai tálba, tedd a tetejére a maradék vajat feldarabolva, és 180 °C-ra előmelegített sütőben addig süsd, amíg a teteje enyhén megpirul.

+1 TIPP: Fogyaszd kis adagban desszertként vagy reggelire egy kistányér hozzáadott cukor mentes túrókrémmel!

Energia- és tápanyagtartalom egy adagban

  •  Energia: 234 kcal
  • Zsír: 11,6 g
  •  Szénhidrát: 24,8 g
  • Fehérje: 7,4 g

Jó étvágyat kívánunk!

Téma szakértői

Drégely Anikó

Drégely Anikó

sportdietetikus

Bejelentkezés
Szögi Mónika

Szögi Mónika

dietetikus

Bejelentkezés
Czakó Bettina

Czakó Bettina

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc, sportdietetikus

Bejelentkezés

Kapcsolódó oldalak