diabetikus - IR-barát

Hozzávaló (4 adaghoz):

  • 4 db tojás
  • 3 dkg liszt (tk és sima felesben)
  • 3 dkg light margarin  
  • 1 ek. reszelt torma
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • ecet
  • édesítőszer

Elkészítés:

Forrásban lévő, gyengén ecetes, sós vízbe óvatosan beleeresztjük a tojásokat, és addig főzzük, amíg a fehérje megkeményedik (körülbelül 4 percig), majd szűrőkanállal kiszedjük, és szitára tesszük. A margarinból, lisztből világos rántást készítünk, belekeverjük a tormát, a tejföllel feleresztjük, kevés vízzel hígítjuk. Ízesítjük sóval, ecettel, édesítőszerrel, és készre forraljuk. A tojást tányérokra rakjuk és ráöntjük a tormás mártást.

+1 TIPP: Tálaljuk rizzsel, így reggeli helyett ebédként is fogyasztható.

Tápanyagtartalom:

  • Energia: 190,4 kcal
  • Szénhidrát: 6,9 g
  • Fehérje: 9,7 g
  • Zsír: 13,3 g

Téma szakértői

Vajdovich Dorottya

Vajdovich Dorottya

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc

Bejelentkezés
Szarka Dorottya

Szarka Dorottya

dietetikus

Bejelentkezés
Beretvás Eszter

Beretvás Eszter

dietetikus

Bejelentkezés

Kapcsolódó oldalak