diabetikus - IR-barát

Hozzávaló (4 adaghoz):

  • 4 db tojás
  • 3 dkg liszt (tk és sima felesben)
  • 3 dkg light margarin  
  • 1 ek. reszelt torma
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • ecet
  • édesítőszer

Elkészítés:

Forrásban lévő, gyengén ecetes, sós vízbe óvatosan beleeresztjük a tojásokat, és addig főzzük, amíg a fehérje megkeményedik (körülbelül 4 percig), majd szűrőkanállal kiszedjük, és szitára tesszük. A margarinból, lisztből világos rántást készítünk, belekeverjük a tormát, a tejföllel feleresztjük, kevés vízzel hígítjuk. Ízesítjük sóval, ecettel, édesítőszerrel, és készre forraljuk. A tojást tányérokra rakjuk és ráöntjük a tormás mártást.

+1 TIPP: Tálaljuk rizzsel, így reggeli helyett ebédként is fogyasztható.

Tápanyagtartalom:

  • Energia: 190,4 kcal
  • Szénhidrát: 6,9 g
  • Fehérje: 9,7 g
  • Zsír: 13,3 g

Téma szakértői

Czakó Bettina

Czakó Bettina

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc, sportdietetikus

Bejelentkezés
Imre Noémi

Imre Noémi

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc

Bejelentkezés
Drégely Anikó

Drégely Anikó

sportdietetikus

Bejelentkezés

Kapcsolódó oldalak