cukormentes

Hozzávalók (4 adag):

  • 400 g félzsíros túró
  • 50 g zabliszt
  • 2 db tojás
  • 5 ml folyékony édesítőszer
  • 6-7 db sárgabarack
  • 4 ek eritrit
  • 100 g darált dió
  • őrölt fahéj

Elkészítés:

A túrót a liszttel, tojással, édesítőszerrel és ízlés szerinti fahéjjal összekeverjük, használatunk hozzá botmixert is ha szükséges.


A barackokat megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. Az eritritet összekeverjük egy teáskanálnyi fahéjjal, majd a gyümölcsökre szórjuk. A maradék fahéjas eritritet összekeverjük a darált dióval, és félretesszük.
1-2 evőkanálnyi tésztát a kezünkbe veszünk, ráhelyezünk egy fél barackot, majd összehajtogatjuk és gombócot formázunk belőle a tenyerünk segítségével.


Enyhén forrásban lévő vízbe tesszük, miután a gombócok feljöttek a víz tetejére, további 5 percig főzzük őket, majd alaposan lecsepegtetjük és megforgatjuk az előre szárazon enyhén pirított fahéjas dióban.
 

Tápértékadatok:

  • 1 adag energiatartalma: 594 kcal
  • Fehérje: 38 g
  • Zsír: 35 g
  • Szénhidrát: 26 g

Kapcsolódó oldalak