Egy múltidéző desszert, amely diabetikus!

Hozzávalók (12 szelethez)

  •  300 g zabpehelyliszt
  •  1 csomag sütőpor
  •  100 g eritrit
  •  3-4 ek görög joghurt
  •  50 g vaj
  •  1 db citrom
  •  1 db tojás
  •  1,5 kg alma
  •  2 ek zabkorpa
  •  fahéj

Elkészítés

  1. A meghámozott almát lereszeljük, és a citrom kifacsart levével alaposan meglocsoljuk.
  2. Elkészítjük a tésztát a zabpehelyliszt, sütőpor, eritrit, joghurt, vaj hozzáadásával, és egy jól nyújtható tésztát gyúrunk. Fél órán keresztül hűtőben pihentetjük a tésztánkat.
  3. Miután pihent a tészta, a felét normál tepsi nagyságúra nyújtjuk, és vajjal kikent, kilisztezett tepsibe tesszük.
  4. A tésztát vékonyan meghintjük zabkorpával, majd a kifacsart, fahéjjal ízesített almás tölteléket ráhalmozzuk.
  5. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, majd ráborítjuk az alma tetejére.
  6. Megkenjük tojássárgájával, és villával megszurkáljuk, hogy ki tudjon jönni az alma gőze.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben, kb.30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Energia- és tápanyagtartalom (1 szeletben)

  • Energia: 218 kcal
  • Szénhidrát: 37 g
  • Fehérje: 5 g
  • Zsír: 6 g

Jó étvágyat kívánunk! 

Téma szakértői

Varga Dóra

Varga Dóra

vezető dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember MSC

Bejelentkezés
Szögi Mónika

Szögi Mónika

dietetikus

Bejelentkezés
Vajdovich Dorottya

Vajdovich Dorottya

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc

Bejelentkezés

Kapcsolódó oldalak