cukormentes - gluténmentes - IR-barát

Hozzávalók (6 szelethez)

 

  • 6 db tojás
  • 6 ek. (90g) gluténmentes zabpehelyliszt
  • 3 ek. xilit
  • 3 ek. eritrit
  • 6 ek. víz
  • 150 g érett, puha avokádó
  • 150 g cukormentes fehércsokoládé
  • 150 g light túró
  • 30 g light margarin
  • ehető virág pl. ibolya

 

Elkészítés


A torta alapjához klasszikus piskótát készítünk. Különválasztjuk a tojások sárgáit a fehérjétől. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk az édesítőszereket, majd gépi habverő segítségével kemény habbá verjük. Ezt követően habosra keverjük a tojássárgáját vízzel és a kimért liszttel.  Amikor elkészült óvatosan, nehogy összetörjön, belekeverjük a fehérjét a sárgájába, majd egy 18 cm átmérőjű margarinnal kikent és enyhén lisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 150°C-on kb. 25 percig sütjük. Az idő elteltével, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a piskóta.


Amíg készül a torta alapja, elkészítjük a krémet. A túrót apró lyukú szűrőn átpasszírozzuk, hogy ne legyen darabos a krémben, majd a félbevágott és kimagozott avokádóval együtt egy edénybe helyezzük. A csokoládét, margarinnal együtt gőz felett megolvasztjuk, majd a krém többi alkotójához öntjük és összeturmixoljuk őket.  Amikor elkészült a piskóta hagyjuk kicsit kihűlni, majd óvatosan félbevágjuk, hogy két tortalapot kapjunk. Tegyük a két lap közé a krém kb. 1/3-át, majd a maradékkal vonjuk be a tortát. Legvégül pedig díszítsük tetszés szerint ibolyával vagy egyéb ehető virággal.

 

Tápanyagtartalom (1 szeletben):

  • Energia: 267 kcal
  • Fehérje: 11 g
  • Zsír: 15 g
  • Szénhidrát: 27 g

Kapcsolódó oldalak