cukormentes - gluténmentes - tejmentes

Hozzávalók (6 darab)

  • 1 db közepes cukkini
  • 100 g laktózmentes sajt
  • 1 db tojás
  • 4 ek barna rizsliszt 
  • 2-3 fokhagymagerezd
  • só, bors
  • (igész szerint zöldfűszer)

 

Elkészítés


A cukkinit meghámozzuk, ha szükséges a magvas belsejét eltávolítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kevés sóval meghintjük és 20 percre félretesszük pihenni.

 

A levet eresztett cukkinit jól kicsavarjuk, hozzáadjuk a tojást, lereszelt sajtot (bármilyet választhatunk), fűszereket és annyi barna rizslisztet, hogy összeálljon a massza. Alaposan összedolgozzuk és kevés olajjal kikent szilikon muffin formákba adagoljuk a cukkinis keveréket.

 

A 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Melegen a legfinomabb, de hidegen is ideális feltét főzelékhez, önmagában, vagy mártogatósok mellé.
 

Tápanyagtartalom  (1 db)

  • Energia: 116 kcal
  • Fehérje: 6 g
  • Zsír: 6 g
  • Szénhidrát: 9 g

Téma szakértője

Specialitások:
  • inzulinrezisztencia (IR)

  • 2-es típusú cukorbetegség

  • terhességi cukorbetegség

  • komplex endokrin és allergiás kórképek

Rendelés típusa:

  • személyes, rendelői vizit
  • távkonzultáció (skype, telefon): kedd
  • kizárólag felnőtt ellátás

Páciensek mondták

Rendkívül felkészült

Varga Dóra dietetikus szakmailag rendkívül felkészült, minden kérdésemre azonnal és teljes körűen válaszolt. Profi!

Varga Dóra
Varga Dóra
vezető dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember MSC

Kapcsolódó videók