gluténmentes - tejmentes - tojásmentes - diabetikus

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 100 g csirkemell filé
  • 100 g rukkola
  • 50 g sótlan földimogyoró
  • 2 evőkanál szójaszósz (gluténmentes)
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • Fűszerek: só, fehér bors, fekete bors, koriander, curry

Elkészítés:

A csirkemell filét megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A szójaszószból, olíva olajból és a fűszerekből készülő páclébe beleforgatjuk a csirkemell csíkokat a durvára vágott mogyoróval. Fél - 1 óra erejéig állni hagyjuk őket a pácban, hogy kellő mértékben összeérjenek az ízek. Kevés olíva olajon puhára pároljuk a csirkemellet 10-15 perc alatt. Eközben megmossuk a rukkolát és egyenletesen eloszlatjuk a tányéron, majd tálaláskor ráhalmozzuk a mogyorós fűszeres csirkemell csíkokat. 

Tápanyagtartalom (1 adagban):

  • Energia: 400 kcal
  • Fehérje: 35 g
  • Zsír: 26 g
  • Szénhidrát: 8 g 

Téma szakértői

Dr. Petróczy Natália

Dr. Petróczy Natália

belgyógyász

Bejelentkezés
Dr. Markotics Attila

Dr. Markotics Attila

traumatológus, rehabilitációs szakorvos

Bejelentkezés
Beretvás Eszter

Beretvás Eszter

dietetikus

Bejelentkezés