Hozzávalók (2 adagra)

 

  • 1 fej lilahagyma
  • 70 g quinoa   
  • 100 g konzerv kukorica (hozzáadott cukor mentes)
  • 300 g konzerv fehérbab
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 ek. minőségi paradicsompüré
  • olivabogyó ízlés szerint
  • frissen őrölt fekete bors
  • marék friss bazsalikom levél

                                                  

Elkészítés

Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, majd pároljuk meg benne az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a babot, kukoricát, a paradicsom szószt, az olivabogyót és keverjük össze. Hintsük meg ízlés szerint őrölt fekete borssal, majd vegyük le a tűzhelyről. Szórjuk rá az aprított bazsalikom leveleket, majd hagyjuk állni egy kis ideig.

 

Amíg az ízek összeérnek, a quinoát főzés előtt alaposan öblítsük le, különben az elkészülő ételnek enyhén kesernyés íze lehet. Majd forrásban lévő vízben kb. 15-20 perc alatt főzzünk puhára a szárazon kimért quinoát.

 

Végül a babasalátát tálaljuk az elkészült körettel. 

Tápanyagtartalom 

Egy adag babsaláta körettel 55 gramm szénhidrátot, és 12,8 gramm rostot tartalmaz. 

Kapcsolódó oldalak