cukormentes - teljes kiőrlésű - IR barát

Hozzávalók (6 szelethez)

Tésztához:

  • 200 g teljes kiőrlésű liszt
  • 100 g hideg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 ek tejföl
  • 2 ek hideg víz
  • 1 ek eritrit
  • 1 db citrom

Töltelékhez:

  • 300 g málna
  • 1 tk fahéj
  • 1 ek eritrit
  • 1 ek tápióka keményítő
  • 1 db tojás a kenéshez

 

Elkészítés

A teljes kiőrlésű lisztet és a sót összekeverjük, belemorzsoljuk a kockára vágott hideg vajat. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a vizet, az édesítőszert, és belereszeljük egy fél citrom héját. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg szépen összeáll, majd 10-15 percig hűtőben pihentetjük, hogy könnyebben lehessen dolgozni vele.

 

A málnát alaposan átmossuk, hozzáadunk kevés édesítőszert (ki is hagyható), a fahéjat és a keményítőt, és jól összekeverjük. A tésztát egy lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, ha a széle repedezik, akkor kicsit összenyomkodjuk az ujjunkkal.

 

A kinyújtott tészta közepére halmozzuk a málnás keveréket, de nem fedjük be teljesen a tésztát, 4-5 centit szabadon hagyunk a szélén. Ráhajtogatjuk a tészta széleit a töltelékre, majd a peremét megkenjük felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Tápanyagtartalom (1 szelet)

  • Energia: 264 kcal
  • Fehérje: 4 g
  • Zsír: 15 g
  • Szénhidrát: 28 g

Kapcsolódó oldalak