
Lángos – sütőben készítve, fehérjedús változatban
Nyáron, a strandolás és a vízparti pihenés közben mindenkit csábít a finom lángos illata, ám a cukorbeteg étrendbe nehezen illeszthető be, hiszen túl sok finomított szénhidrátot, zsírt és sót tartalmaz. Szögi Mónika a Cukorbetegközpont - Prima Medica dietetikusa most egy otthon könnyen elkészíthető, egészségesebb lángos receptet mutat be, amit nyugodtan fogyaszthatsz!
Online Bejelentkezés
Szögi Mónika
Kolosy tér - 1036 Budapest, Lajos u. 66. Buda Square Irodaház 'B' lépcsőház, V. emelet

Hozzávalók (4 db)
- 20 dkg túró
- 4 tojás
- 4 dkg zabpehelyliszt
- fél csomag sütőpor
- 1 nagy csipet só
Elkészítés
-
A tojások sárgáját keverd össze a túróval, a sütőporral, a zabpehelyliszttel és egy kevés sóval.
-
A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, majd 3 részletben keverd hozzá a masszához.
-
A sütőpapírral bélelt tepsiben formázz 4 db, kb. 8-10 cm átmérőjű lángost, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 18-20 perc alatt készre sütöd.
EXTRA TIPP: Ha a tejfölös-sajtos lángos a kedvenced, akkor feltétként tehetsz rá fokhagymás joghurtot vagy egy kevés reszelt light sajtot is.
Energia- és tápanyagtartalom 1 db lángosban
- Energia: 187 kcal
- Zsír: 9 g
- Szénhidrát: 10 g
- Fehérje: 16 g
Jó étvágyat kívánunk!
Téma szakértője
-
Szögi Mónika
-
Szakterületek:
- dietetikus
-
Specialitások:
- inzulinrezisztencia
- prediabétesz
- 2-es típusú cukorbetegség
- 1-es típusú cukorbetegség
- terhességi cukorbetegség
Rendelés típusa:
- Személyes, rendelői vizit: kedd
- Távkonzultáció (telefon, skype)
- ellátás már 6 éves kortól