Karobos chia puding

Karobos chia puding

cukorbetegkozpont.hu Módosítva: 2022.02.22 14:28

gluténmentes - tejmentes - tojásmentes - diabetikus

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 1/3 bögre* chia mag
  • 1 bögre* mandulatej
  • 1 ek karobpor
  • 1 tk eritrit
  • fél kk fahéj

*A recepthez használt bögre 250 ml-es.

Elkészítés:

Egy tálba ötjük az összes összetevőt és egy éjszakán át, vagy 8 órán keresztül hűtőben lefedve tároljuk. Ezután a kocsonyássá vált masszát addig turmixoljuk, amíg egy homogén krémet nem kapunk. Fogyaszthatjuk önmagában, gyümölcsökkel, vagy olajos magvakat hozzáadva is. 

Tápanyagtartalom (1 adagban):

  • Energia: 284 kcal
  • Fehérje: 12 g
  • Zsír: 18 g
  • Szénhidrát: 26 g 

A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus

Téma szakértője

  • Varga Dóra

  • Szakterületek:
    • vezető dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember MSC
  • Specialitások:
    • inzulinrezisztencia (IR)

    • 2-es típusú cukorbetegség

    • terhességi cukorbetegség

    • komplex endokrin és allergiás kórképek

    Rendelés típusa:

    • személyes, rendelői vizit
    • távkonzultáció (skype, telefon): kedd
    • kizárólag felnőtt ellátás

Páciensek mondták

Rendkívül felkészült

Varga Dóra dietetikus szakmailag rendkívül felkészült, minden kérdésemre azonnal és teljes körűen válaszolt. Profi!

További vélemények

Kapcsolódó videók

Hírek

HbA1c érték - mit jelez, mitől lehet pontatlan vagy félrevezető?

HbA1c érték - mit jelez, mitől lehet pontatlan vagy félrevezető?

A hemoglobin A1c (HbA1c) érték ismerete nagyon fontos a cukorbetegség kezelésének kontroll alatt tartásához, ezért azt a betegeknek rendszeresen ellenőriztetniük kell. Ugyanakkor dr. Para Györgyi, a Cukorbetegközpont – Prima Medica diabetológusa, belgyógyász, szöveti cukor monitorozás specialista arra is felhívta a figyelmet, hogy vannak bizonyos állapotok, betegségek, amelyek megléte esetén nagy eséllyel lesz pontatlan vagy félrevezető az eredmény, ilyenkor más mérést kell alkalmazni.

További részletek
Cukorbetegség édesített üdítőktől? A folyadékpótlás lehetőségei kánikulában

Cukorbetegség édesített üdítőktől? A folyadékpótlás lehetőségei kánikulában

A legújabb kutatási eredmények szerint bizonyos diétás üdítőitalok és/vagy a szacharin más formájú fogyasztása növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Vagyis azoknak a cukorbetegeknek, akik gyakran kortyolják ezeket az italokat, abban bízva, hogy ezzel nem árthatnak, mindenképpen óvatosabbnak kell lenniük, és a nem cukorbetegeknek is fontos a mértékletesség. Ugyanakkor aki már diabétesszel él, annak különösen fontos a kánikulában a megfelelő folyadékfogyasztás. De vajon mit fogyaszthatnak biztonsággal a cukorbetegek? Erre a kérdésre válaszolt Pangl-Szarka Dorottya, a Cukorbetegközpont – Prima Medica dietetikusa.

További részletek
Sok cukor és elhízás okozhatja? Gyakori kérdések a terhességi cukorbetegségről

Sok cukor és elhízás okozhatja? Gyakori kérdések a terhességi cukorbetegségről

A terhességi cukorbetegséggel kapcsolatban számos félreértés, félelem él a nőkben, amelyeket azért is érdemes eloszlatni, mert a mama és a baba szempontjából is nagyon fontos ennek az állapotnak az ismerete és kezelése. Ezért dr. Porochnavecz Marietta, a Cukorbetegközpont – Prima Medica diabetológusa összegyűjtötte a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban és megválaszolta azokat.

További részletek

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK