gluténmentes - tejmentes - tojásmentes - diabetikus

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 1/3 bögre* chia mag
  • 1 bögre* mandulatej
  • 1 ek karobpor
  • 1 tk eritrit
  • fél kk fahéj

*A recepthez használt bögre 250 ml-es.

Elkészítés:

Egy tálba ötjük az összes összetevőt és egy éjszakán át, vagy 8 órán keresztül hűtőben lefedve tároljuk. Ezután a kocsonyássá vált masszát addig turmixoljuk, amíg egy homogén krémet nem kapunk. Fogyaszthatjuk önmagában, gyümölcsökkel, vagy olajos magvakat hozzáadva is. 

Tápanyagtartalom (1 adagban):

  • Energia: 284 kcal
  • Fehérje: 12 g
  • Zsír: 18 g
  • Szénhidrát: 26 g 

A receptet összeállította Varga Dóra dietetikus

Téma szakértője

Specialitások:
  • inzulinrezisztencia (IR)

  • 2-es típusú cukorbetegség

  • terhességi cukorbetegség

  • komplex endokrin és allergiás kórképek

Rendelés típusa:

  • személyes, rendelői vizit
  • távkonzultáció (skype, telefon): kedd
  • kizárólag felnőtt ellátás

Páciensek mondták

Rendkívül felkészült

Varga Dóra dietetikus szakmailag rendkívül felkészült, minden kérdésemre azonnal és teljes körűen válaszolt. Profi!

Varga Dóra
Varga Dóra
vezető dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember MSC

Kapcsolódó videók