Gránátalmás pohárdesszert
gluténmentes - tojásmentes - IR-kompatibilis
Hozzávalók (4 személyre)
- 80 g natúr joghurt
- 80 g light mascarpone
- 100 g sovány túró
- 100 g gránátalma
- 60 g gluténmentes zabpehely
- 4 csapott teáskanál xilit
- reszelt citromhéj
Elkészítés
A joghurtot, mascarponet és a túrót kézi habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, illetve az édesítőszert.Ezt követően megtisztítunk egy gránátalmát, és a magokból kimérünk 100 g-ot. Végül 4 átlátszó edénybe egyenletesen elosztva rétegezzük a hozzávalókat. Először a zabpelyhet helyezzük az edény aljára, majd a krémet és a legtetejére a gránátalmát. Ízlés szerint több réteget is kialakíthatunk.
Tápanyagtartalom (1 adagban):
- energia: 172 kcal
- fehérje: 8 g
- zsír: 6 g
- szénhidrát: 23 g
Téma szakértője
-
Szkladányi - Szabó Lucia
-
Szakterületek:
- holisztikus dietetikus
-
Specialitások:
- izulinrezisztencia (IR)
- terhességi cukorbetegség
- holisztikus szemléletű dietetikai tanácsadás
Rendelés típusa:
- távkonzultáció (skype)
- kizárólag felnőtt ellátás (18 év felett)
Páciensek mondták
Figyelmes, alapos
További véleményekNagyon sokat kaptam a dietetikus hölgytől! Mindenre figyelt, alaposan kikérdezett és több nyomtatott anyaggal is ellátott a cukorbetegségemmel kapcsolatban!