cukormentes - laktózmentes - IR barát 

Hozzávalók (8 szelethez)

  • 150 g Korpovit keksz
  • 50 g laktózmentes vaj
  • 250 g laktózmentes mascarpone
  • 100 g eritrit
  • 200 g cukormentes gesztenyemassza
  • 2 db tojás

 

Elkészítés

Az aprítógépbe dobjuk a kekszeket és finomra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd jól elkeverjük. Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral , majd beleöntjük a morzsás alapot, és jól lenyomogatjuk. Hűtőben pihentetjük, amíg elkészítjük a a krémet.

 

Egy tálba öntjük a mascarponét és eritritet, majd egy robotgép segítségével simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört gesztenyemasszát, és további 1-2 percig keverjük. Végül folyamatos keverés mellett jöhetnek a krémbe egyesével a tojások.

 

A masszát belecsorgatjuk lehűlt formába, 170 fokon 30-35 percig sütjük, majd a sütőt lekapcsolva további 10-15 percig a sütőben hagyjuk. A hűtőben megvárjuk, míg kihűl, majd tálaljuk.

 

 

Tápanyagtartalom (1 szelet)

  • Energia: 304 kcal
  • Fehérje: 6,5 gramm 
  • Szénhidrát: 23,5 gramm
  • Zsír: 20 g