Ez a sütemény tökéletes választás, ugyanis könnyen elkészíthető, ízletes és hozzáadott cukrot nem tartalmaz! IR-barát és cukormentes!

Online Bejelentkezés

Széll Kálmán tér - 1015 Budapest, Ostrom utca 16

Hozzávalók (26 cm-es tortaforma, 20 szelethez)

A tészta:

  • 200 g liszt (fele teljes kiőrlésű, fele sima)
  • 70 g eritrit
  • 75 g vaj
  • 1 db közepes méretű tojás
  • 0,5 csomag sütőpor

 A töltelék:

  • 125 g vaj
  • 200 g eritrit
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 csomag cukormentes vaníliás pudingpor
  • 3 db közepes méretű tojás
  • 500 g krémtúró
  • 2 dl tejföl
  • 200 ml habtejszín (habbá verve)
  • 1 db citrom héja
  • 6 ek cukormentes lekvár

Elkészítés

Először készítsd el a tésztát. Minden hozzávalót keverj össze, majd a  kivajazott tortaforma aljára terítsd a tésztát, valamint ügyelj arra, hogy az oldalára is jusson 2-3 cm magasan a tészta.

A töltelékhez először verd habbá a tejszínt. Egy másik tálban a vajat, eritritet, pudingport, tojásokat keverd habosra, majd add hozzá a túrót és a tejfölt, végül pedig ízesítsd citromhéjjal, vaníliával. Finoman forgasd bele a felvert tejszínhabot is, ezután a tölteléket borítsd a tésztára és a tetejét simítsd el. Lekvárpöttyöket helyezz a tetejére és 170°C-ora előmelegített légkeveréses sütőben körülbelül 1 óra 15 percig süsd a tortát.

Fontos! A sütőből kivéve, miután kihűlt még dermedni fog a torta.

Energia- és tápanyagtartalom (1 szeletben)

  • Energia: 214 kcal
  • Zsír: 15 g
  • Szénhidrát:  14 g
  • Fehérje: 5 g
  • Rost: 1 g

Jó étvágyat kívánunk! 

Téma szakértői

Szögi Mónika

Szögi Mónika

dietetikus

Bejelentkezés
Drégely Anikó

Drégely Anikó

sportdietetikus

Bejelentkezés
Vajdovich Dorottya

Vajdovich Dorottya

dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc

Bejelentkezés

Kapcsolódó oldalak