Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

dr. Babai László Létrehozva: 2020.11.10 Módosítva: 2020.11.16

Milyen specialitásokkal várja pácienseit a CukorbetegKözpont, és hogyan alkot szinergiákat a milliárdos árbevételű Prima Medica Egészséghálózat többi központjával? Többek közt ezekre a kérdésekre válaszolt dr. Babai László, a CukorbetegKözpontot is magában foglaló Prima Medica Egészséghálózat alapítója-igazgatója a portfolio.hu-nak.

CukorbetegKözpont – a Prima Medica Egészséghálózat része

- Bár a tavaszi koronavírus járvány a teljes egészséghálózat forgalmát visszavetette, április-májusra ez visszaemelkedett az eredeti forgalom felére, amelynek 40 százaléka távkonzultáció volt. Ebben nagy segítség volt, hogy 2004 óta saját magunk fejlesztjük az informatikai rendszerünket, és pár éve már működik az ügyfélkapu is. Az orvos megírja az ambuláns lapot, ahogy ezt lezárja, a páciens rögtön látja az ügyfélkapujában. Ez fordítva is történhet, amit a páciens feltölt, azt látja a kezelőorvosa. Ez a rendszer internetalapú, otthonról ugyanazt látja az orvos, mintha bent ülne a rendelőben. Júliusban kellett csatlakozni az EESZT-hez, onnantól kezdve működött a receptküldés is – ismerteti dr. Babai László, a CukorbetegKözpontot is magában foglaló Prima Medica Egészséghálózat alapítója-igazgatója.
Ez a lehetőség nagyon fontos és hasznos lehet a cukorbetegeknek is, akik sokszor régóta kezelt, jól ismert páciensek. Ugyancsak sokan választják a központot komplex megoldásaiért, hiszen az alapvető diabetológiai és dietetikai rendelés mellett a CukorbetegKözpontban elérhető például a szöveti cukor monitorozás, az inzulinpumpa terápia, a máj szerkezeti vizsgálat, a fekélykezelés és az életmód orvoslás is.

A teljes cikk itt olvasható:

Koronavírus, egészségügyi törvény, orvosok - Mit tervez a milliárdos árbevételű magánhálózat?

Téma szakértői

Szabó Lucia

Szabó Lucia

dietetikus
dr. Sepa György

dr. Sepa György

sebész, érsebész
dr. Bibok György dr. Bibok György

dr. Bibok György

diabetológus, belgyógyász

Hírek

Intelligens kötszer és mézes kezelés is segít diabéteszes fekélyen

Intelligens kötszer és mézes kezelés is segít diabéteszes fekélyen

Minden 8. cukorbeteg szembe kell, hogy nézzen egy komoly szövődménnyel, a diabéteszes fekély betegséggel, ami elsősorban a lábon mutatkozik. Dr. Medgyesy Gábor, a CukorbetegKözpont sebésze azokra a módszerekre hívta fel a figyelmet, amelyek segítségével és gondos ápolással elkerülhető lehet a legsúlyosabb következmény, az amputáció.

További részletek
Cukorbetegként megfázott, influenzás? Ezekre figyeljen

Cukorbetegként megfázott, influenzás? Ezekre figyeljen

A cukorbetegeknek akkor is fokozott figyelmet kell fordítaniuk az alapbetegségükre, ha megfáznak, ha influenzásak lesznek, esetleg koronavírussal fertőződnek. Dr. Porochnavecz Marietta, a CukorbetegKözpont diabetológusa a legfontosabb tudnivalókra, a felkészülés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Prima Medica