Ez a zöldségfasírt igen gazdag vízben oldódó és vízben nem oldódó rostokban egyaránt, ezáltal nem csak az emésztést segítik, de egyenletessé teszik a szénhidrátok felszívódását, így a vércukorszint is egyenletes lesz, mérsékelik a koleszterin felszívódását és táplálják a bélmikrobiomot is. Emellett az olívaolaj révén telítettlen zsírokat is tartalmaz, ami a szív- és érrendszer egészségét szorgalmazza. 

Hozzávalók (kb.40 db fasírthoz)

  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 ek. olíva olaj
  • 500 g cukkini
  • csipet só, őrölt bors
  • 150 g főtt brokkoli
  • 100 g trappista sajt
  • 1 db tojás
  • 70 g zabpehelyliszt
  • 60 g zabpehely
  • 1 csipet só, őrölt feketebors
  • 1 nagy csipet provance-i fűszerkeverék
  • 1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld

Elkészítés

  • A brokkolit szedd rózsáira, majd enyhén sós vízben főzd meg, közben reszeld le a cukkinit és a sajtot és kockázd fel a lilahagymát
  • Miután megfőtt, egy késes aprítóban krémesítsd a brokkolit a tojással együtt.
  • Egy nagy tálba mérd ki a többi hozzávalót is, majd mindent keverj össze és hagyd állni kb. 15 percig.
  • A sütőt 180 °C-ra melegítsd elő és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
  • Amikor letelt a 15 perc, a masszából formázz kb. 4-5 cm átmérőjű fasírtkorongokat és helyezd a tepsire őket.
  • Spriccelj rájuk egy kevés olívaolajat, majd tedd a tepsit az előmelegített sütőbe. kb. 15-20 perc alatt süsd aranybarnára a fasírtokat.
  • Tálald salátával, friss zöldségekkel, esetleg joghurtos mártogatóssal. Jó étvágyat!

 Energia- és tápanyagtartalom 1 adagban (kb. 5 fasírt):

  • Energia: 166,8 kcal
  • Zsír: 8,5 g
  • Szénhidrát: 14,5 g
  • Fehérje: 7,9 g
  • Rost: 3,0 g

Jó étvágyat kívánunk!

Téma szakértője

Specialitások:
  • inzulinrezisztencia (IR)
  • prediabétesz
  • 2-es típusú cukorbetegség
  • terhességi cukorbetegség

Rendelés típusa:

  • személyes, rendelői vizit
  • távkonzultáció (skype, telefon)
  • kizárólag felnőtt ellátás (18 éves kor felett)